• Louise rent met kanker tegen kanker tijdens de TCS Amsterdam Marathon.

  Het verhaal van Louise (VR1). Laten we haar doelen steunen! ♥

  Begin dit jaar, op mijn twintigste, kreeg ik te horen dat ik Hodgkin-lymfoom heb (een variant van lymfeklierkanker). Het was een moment dat alles veranderde, maar niet op de manier die je misschien zou verwachten. Ik begeef me nog steeds midden in mijn chemotherapie-traject, een ervaring die net zo uitdagend is als het klinkt, maar op een bepaalde manier heeft het mij ook iets bijzonders gebracht.

  Ondanks de chemo, iets wat veel mensen als uitsluitend slopend zien, heb ik het geluk dat ik kan blijven hardlopen. Dit is mede te danken aan mijn leeftijd en het feit dat ik voorheen al fit was, maar ook aan een soort innerlijke veerkracht die ik pas echt ben gaan waarderen sinds mijn diagnose. Hardlopen geeft me een gevoel van normaliteit en controle in een periode waarin veel buiten mijn macht ligt.

  Geïnspireerd door deze ervaring, heb ik besloten om de marathon van Amsterdam te lopen om geld in te zamelen voor het KWF Kankerbestrijding. Dit doel vind ik heel belangrijk. Niet alleen vanwege mijn eigen strijd, maar ook omdat ik wil bijdragen aan onderzoek en ondersteuning voor anderen die door kanker worden geraakt.

  Trainen voor de marathon tijdens mijn chemotherapie is een unieke uitdaging. Elke trainingssessie, elke kilometer, voelt als een kleine overwinning, zowel op mijn ziekte, als op de twijfel en de angst die ermee gepaard gaan. Ik wil laten zien dat het mogelijk is om te blijven bewegen, te blijven leven, zelfs als je geconfronteerd wordt met iets zo ingrijpend als kanker.

  Dit is mijn manier om terug te vechten en iets positiefs te doen met de situatie waarin ik me op dit moment bevind.

  https://acties.kwf.nl/fundraisers/louisemeeuwissen

rfwbs-sliderfwbs-slide