• ⚽ RKAVV VR1 finalist na overwinning op DSO in Zoetermeer! ⚽

  Woensdag 10 april 20:00 uur 

  De woensdag is meestal voor het team van Timmers niet een voetbal avond. Door werk en blessures heeft de Leidschendamse formatie maar 12 beschikbare speelsters, gelukkig kon dit dozijn aangevuld worden met Julia, Sammy en Sienna uit de MO 20-1 en voor de zekerheid had Jessie ook haar voetbalschoenen meegenomen. 

  RKAVV startte in de volgende formatie:

  Doel: Emily

  Defensie: Rosa, Michelle (c), Anouk en Anisa

  Middenveld: Merijn, Melanie en Iris

  Aanval: Kim, Brechje en Romy 

  Een kleine 10 minuten later dan gepland begon het duel. DSO trapte af en gaf direct vol gas, een jong gretig team met een paar talentvolle speelsters wilde natuurlijk het eveneens jonge met een enkele “ervaren” speelster RKAVV verassen. 

  De formatie van Timmers weerstond de vijf minuten storm en ging daarna zelf voetballen. Op sportpark Bentwoud nam RKAVV al na acht minuten de leiding tegen de derdeklasser. Op aangeven van Romy van der Helm werkte Brechje van der Steen de bal in het doel. Zeven minuten later was RKAVV opnieuw trefzeker. Een bal van Melanie Zalm werd goed afgerond door Merijn Buitenhek: 0-2. 

  RKAVV nam gas terug en de thuisploeg probeerde middels hun snelle aanvallers iets terug te doen. De defensie van RKAVV gaf thuis en neutraliseerde. Vlak voor de thee pauze scoorde Brechje haar tweede van de avond, deze werd helaas wegens vermeend buitenspel niet op het scorebord vermeld. 

  In de rust bleef Merijn in de kleedkamer achter, Sienna nam de plaats van haar over op het middenveld.

  Mooie combinaties werden afgewisseld met slordig bal verlies.

  In minuut vijfenvijftig voerde Timmers een dubbele wissel uit. Louise en Sammy maakte hun opwachting en Iris en Michelle(c) mochten hun rust gaan pakken. Zeventien minuten in de tweede helft kon arbiter Tjaard de Vries voor de derde keer naar de middenstip wijzen. DSO probeerde een aanval op te bouwen, maar de bal werd onderschept door RKAVV. Uit de tegenaanval was Romy van der Helm scherp in de afwerking: 0-3. 

  In minuut 70 werd Romy vervangen door Julia eveneens uit de MO 20.

  RKAVV bleef rustig voetballen keepster Emily zag nog een paar schoten op zich afkomen maar hoefde niet in actie te komen, op 1 moment na, maar Anisa zorgde voor de clean sheet en gleed de bal naast. 

  Drie minuten voor tijd mocht Jessie nog een paar minuten maken en verving zij Brechje in de punt van de aanval. 

  RKAVV is als titelverdediger de eerste finalist 15 juni op sportpark Juliana in ‘s Gravenzande.

   

  Verslag: Antoinne Thuis

rfwbs-sliderfwbs-slide