• ⚽ RKAVV VR 1 behaalt tweede overwinning in de beker ⚽

  Zaterdag 9 september 15:00 uur.

  DSVP Vrouwen 2- RKAVV Vrouwen 1

  De tweede wedstrijd in de beker poule wordt gespeeld in het tropische Pijnacker op sportpark de Groene Wijdte. Rond 13:30 uur druppelen de speelster binnen. In kleedkamer 8 wordt een korte eindstrijd bespreking gehouden. Al snel blijkt dat het programma dusdanig uitloopt waardoor de wedstrijd pas om 15:40 gestart gaat worden. De technische staf past de voorbereiding aan. Er was al rekening gehouden met de warmte, elektrische koelbox voor de bidons en koude doekjes voor in de hals zijn aanwezig.

  De ploeg van Timmers start met de volgende 11 speelsters.

  Doel: Emily
  Defensie: Rosa, Anouk, Lotte en Anisa
  Middenveld: Iris, Nikki en Romy (c)
  Aanval: Zoëy, Lianne, Kim

  Om 15:40 floot scheidsrechter Brandenburg het beginsignaal. RKAVV kwam voor de punten en probeerde te voetballen zoals op de trainingen geoefend was. De thuisploeg uit Pijnacker had weinig zin althans zo leek het. Het tempo werd voortdurend uit de wedstrijd gehaald en de leidsman vond dit ook prima. Diverse aanvallen leveren geen doelpunten op. In minuut zevenentwintig breekt Zoëy eindelijk de ban en schiet prima de 0-1 binnen. Acht minuten later gaat Kim er prima vandoor slalomt door de defensie heen en staat één op één tegenover de keeper. Ze bewaart goed het overzicht en geeft de bal op de meegelopen Zoëy die de stand na vijfendertig minuten op 0-2 brengt. Scheidsrechter Brandenburg vindt het mooi geweest en fluit voor de rust. Dit tot verbazing van de Leidschendamse formatie.

  In de rust wisselt Arjan drie speelsters, Nikki, Kim en Iris verlaten het speelveld en Melanie, Alyssa en Louise gaan de tweede helft hun opwachting maken.

  DSVP parkeert de bus en RKAVV probeert er voetballend doorheen te komen. De backs creëren ruimte en de aanvallers stuiten helaas op de muur van Pijnacker. Michelle vervangt de moe gestreden Romy en Rosa gaat in de aanval spelen. Kort hierna in minuut vierenvijftig komt Sammy binnen de lijnen. Rosa verlaat het strijdtoneel. Er volgen diverse aanvallen, in de vierenzestigste minuut geeft Lotte de bal prima op Lianne en zij legt de derde van de middag in het netje. 0-3

  In de achtenzestigste minuut komt Sammy dreigend richting de zestien meter van DSVP, ze wordt gestuit en moet helaas het veld verlaten. Met tien speelsters speelt RKAVV de wedstrijd uit die ook deze helft wederom te vroeg wordt afgefloten.

  De drie punten gaan mee naar Leidschendam. De focus gaat nu naar volgende week waar tegenstander Voorschoten’97 op bezoek komt op de Kastelenring.

  Minuut 27: 1-0 Zoëy
  Minuut 35: 2-0 Zoëy assist Kim
  Minuut 35: rust. Kim eruit Melanie erin, Iris er uit Louise erin, Nikki eruit Alyssa erin
  Minuut 50: Romy eruit Michelle erin
  Minuut 54: Rosa eruit Sammy erin
  Minuut 64: 3-0 Lianne assist Lotte
  Minuut 68: Sammy eruit (blessure)

rfwbs-sliderfwbs-slide