• ⚽ RKAVV Vrouwen 1 pakt punt tegen Ajax Vrouwen 1 (av) ⚽

  Zaterdag 13 april 12:30 uur 

  RKAVV VR-1 - Ajax VR-1 (av) 

  De koploper uit Amsterdam kwam op bezoek op de Kastelenring. Op de toekomst heeft RKAVV de punten moeten laten liggen maar het team van de “toekomst” is niet van plan de drie punten cadeau te doen aan Ajax. 

  Om 11 uur werd er verzameld. Na de bespreking volgt er op veld 7 de warming-up. Met 13 speelsters (twee MO 20 speelsters zullen later aansluiten). 

  De volgende 11 speelsters zullen aan de wedstrijd beginnen:

  Goal: Emily

  Defensie: Alyssa, Michelle (c), Anouk, Anisa

  Middenveld: Lianne, Melanie, Lotte 

  Aanval: Kim, Brechje, Romy 

  De aftrap wordt genomen door onze pupil van de week Alina uit de MO 11-1, samen met Michelle slalomt ze door het hart van de Amsterdamse formatie heen en scoort! 

  Scheidsrechter van Loon fluit voor de aftrap en Ajax speelt de bal rond. De eerste vijf minuten tasten beide teams elkaar af. Door als één team hard te werken en druk te zetten zoals afgesproken geeft RKAVV de koploper weinig ruimte en dus ook weinig kansen tot schieten. Het centrale duo staat als een huis en linksback Alyssa en rechtsback Anisa vechten voor iedere meter om de voorzet eruit te halen. Op het middenveld maakt Lotte aardig wat vuile meters en schroomt niet om een nuttige overtreding te maken. Onze nummer 14 Melanie laat samen met onze Lianne zien dat er in Leidschendam ook technische voetballers rondlopen.

  Het aan als trio zet goed druk als verdedigende taak en de beide buitenspelers zijn bij balbezit dreigend. Halverwege de eerste helft komt Kim goed door op links, uit een moeilijke hoek wordt haar schot gepareerd. Centraal weet Brechje sterk de bal af te schermen. De koploper uit 020 komt af en toe toch tot een doel poging maar de uitstekend keepende Emily heerst in haar eigen zestien meter gebied. De bezoekers hebben iets meer kansen dan de gedisciplineerd werkende thuisploeg maar na iets meer dan vijfenveertig minuten gaan we rusten met de 0-0 brilstand. 

  In de rust wordt geëvalueerd en door de staf gecomplimenteerd. Met de kleine puntjes op de “i” gaat de thuisploeg ongewijzigd aan de tweede helft beginnen.

  RKAVV trapt af en trekt met een licht overwicht de wedstrijd naar zich toe, de bezoeksters uit onze hoofdstad proberen het tij te keren. De thuisploeg geeft alles.

  In de drieënvijftigste minuut een mooie aanval van RKAVV Brechje speelt de bal prima op Romy deze haalt uit en voordat de defensie van Ajax nog iets kan doen geeft de alerte Kim het laatste zetje. 1-0 RKAVV. 

  De vreugde is groot zo blijven voetballen meiden. Ajax voert het tempo op en Emily toont haar capaciteiten en waarde voor het team. 

  Na ruim een uur spelen komt Sammy (MO 20-1) binnen de lijnen voor Kim. Er komt meer ruimte te liggen achter de defensie van Ajax, Romy profiteert maar haar inzet wordt gepareerd. Na achtenzeventig minuten vervangt Donna Alyssa. Bij Romy is de spreekwoordelijke pijp leeg en in minuut vierentachtig wordt zij vervangen door Sienna uit de MO 20-1. 

  Ajax valt aan en schiet op goal Emily moet capituleren en de 1-1 is een feit in minuut zesentachtig. Beide teams proberen nog de overwinning binnen te slepen in de blessuretijd pakt Emily nog een mooie bal. Na vijfennegentig minuten vindt scheidsrechter van Loon het mooi geweest. 

  “Vooraf zou ik er voor getekend hebben een punt tegen Ajax maar na de wedstrijd vraag ik me af hebben we nu een punt gewonnen of er twee laten liggen” aldus Timmers. Evaluerend is het een zeer knappe team prestatie wat onze jonge ploeg heeft laten zien vandaag, trots is het goede woord. 

   

  Verslag: Antoine Thuis

rfwbs-sliderfwbs-slide