• ⚽ RKAVV vrouwen 1 wint laatste competitiewedstrijd! ⚽

  Zaterdag 18 mei 12:30 uur. 

  RKAVV VR 1 - DVVA csv VR 1 Op deze zonnige zaterdag in mei staat al weer de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma. De tegenstander is DVVA csv uit onze hoofdstad die al een tijdje de derde plaats in bezit heeft.

  De speelsters en staf willen deze laatste competitie wedstrijd  met een overwinning afsluiten. Na de teambespreking die vooraf gegaan werd met een mooie compilatie van het seizoen gingen de speelsters zich klaarmaken voor de warming-up op thuisveld 7 waar pupil van de week Isabella haar heldinnen al op stond te wachten.

  RKAVV start in de volgende formatie

  Goal: Emily

  Defensie: Rosa, Michelle (c), Anouk en Anisa

  Middenveld: Lianne, Melanie en Iris

  Aanval: Kim, Brechje en Romy 

  Klokslag 12:30 uur floot de zeer gewaardeerde scheidsrechter Antal van Loon het begin signaal en slalomde Isabella samen met aanvoerster Michelle door de Amsterdamse linies heen en scoorde de 1-0. 

  De bezoekers namen de aftrap en de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen is onderweg. Eén gelijk opgaande eerste helft waar de thuisploeg langzaam de greep op het middenveld verliest. Echt gevaarlijk wordt het niet daar Emily als een rots in de branding fungeert. Na de korte drinkpauze deelt ook de thuisploeg wat plaagstootjes uit. 

  In de rust wordt scherp geanalyseerd hoe het beter moet. Staf en team zetten de puntjes op de spreekwoordelijke i. 

  De tweede 45 minuten moet het gaan gebeuren. Iris blijft in de kleedkamer, een onwillige spier speelt haar parten en zij wordt vervangen door Lotte. RKAVV trapt af en probeert door middel van combinatie voetbal de opponent uit Amsterdam naar achteren te dwingen. Na een uur spelen een dubbele wissel, Brechje en Anisa verlaten het veld voor Louise en Nikki, Lianne gaat de voorhoede versterken en Lotte gaat naar de rechtsback positie. Met dit frisse bloed trekt de thuisploeg de wedstrijd langzaam naar zich toe. Na zesenzeventig minuten zit Rosa in een op de grond. De energie is op en Merijn komt haar vervangen.

  Koud in het veld ziet Merijn Lianne gaan en ze geeft een mooie bal op de weggestuurde linkspoot. Deze spits benut haar kans en schiet in de zevenenzeventigste minuut de 1-0 in de touwen. RKAVV houdt stand en in de blessuretijd (minuut 94) een vrije trap van Anouk die Nikki koppend in het net krijgt. 2-0 voor de Kasteelvrouwen. Kort hierna klinkt het eindsignaal. De competitie zit erop. Drie punten in de pocket. Lianne wordt door de staf unaniem verkozen tot Woman of te match. Isabella ontvangt van aanvoerster Michelle haar certificaat en bal met handtekeningen. In de derde helft is er champagne, de mooiste overwinning van het seizoen wordt gevierd. Louise heeft haar strijd gewonnen!  

  Nog één wedstrijd op het programma de finale van de Haaglandencup op zaterdag 15 juni tegen DSVP op sportpark Juliana in ‘s - Gravenzande. We hopen op een enorme steun van alle RKAVV supporters. 

   

  Verslag: Antoine Thuis

rfwbs-sliderfwbs-slide