• ⚽ VR1 puntenloos tegen Ajax VR1 (av) ⚽

  Ajax Vrouwen 1 (av) - RKAVV Vrouwen 1

  Zaterdag 18 november 14:00 uur

  Op deze regenachtige zaterdag toog de equipe van Timmers richting sportpark De Toekomst. In onze hoofdstad werd er om 12:30 uur verzameld op het grote complex van Ajax Amsterdam.

  Met de Arena en de Ziggo Dome op de achtergrond werd er serieus warmgelopen en om 14:00 uur mochten de volgende 11 speelsters zich opmaken voor het treffen met de hoofdstedelingen.

  Doel: Sterre
  Defensie: Rosa, Michelle, Anouk en Anisa
  Middenveld: Lianne, Melanie en Lotte
  Aanval: Zoëy, Romy en Kim

  Ajax nam de aftrap en RKAVV hield zich direct aan de afgesproken speelwijze. Echter na vijf minuten kwam Ajax op 1-0.  RKAVV liet het hoofd niet hangen. Ajax mocht voetballen tot een bepaalde hoogte en daar gaf RKAVV druk zodat het veld zeer compact bleef. Het centrale duo Anouk en Michelle lieten zich gelden en bij bal verovering werd er snel omgeschakeld. Melanie, Lianne en Lotte waren de motor op het middenveld. De Leidschendammers gaven goed weerstand en er werd onderling goed gecommuniceerd! Een mooie uitbraak van Zoëy gaf helaas niet de gelijkmaker, even later kwam ook Romy op aangeven van Mel achter de defensie van Ajax vandaan, maar helaas kwam ook hier geen doelpunt uit. Er worden mooie en felle duels gespeeld maar helaas 5 minuten voor rust was er een foutje op het middenveld, dit leverde een kans op voor Ajax, hiermee was in minuut drieënveertig de 2-0 een feit. Kort hierna een uit braak aan de linkerzijde van Ajax, een verdedigende fout zorgde hier voor de 3-0 in de vijfenveertigste minuut.

  In de rust is het even flink balen, zo goed spelen en dan toch tegen een achterstand aanlopen.

  Na rust komt Iris binnen de lijnen voor Lotte. Het zelfde beeld als de eerste helft een gelijk opgaande wedstrijd met veel voetbal van beide zijden. In de 60ste minuut komen Brechje en Donna binnen de lijnen zij vervangen Anisa en Romy. Met nog twee verse wissels worden ook Rosa en Kim gewisseld zij worden vervangen door Louise en Alyssa. Kort na deze invalbeurt was RKAVV niet scherp genoeg, dit werd direct afgestraft 4-0. RKAVV combineert echt goed en er zitten mooie aanvallen bij echter lopen we te vaak buitenspel of de afronding was net niet goed genoeg!

  Na de wedstrijd krijgt onze ploeg de complimenten van de trainer van Ajax, RKAVV is de meest voetballende ploeg met leuke/jonge speelsters waar ze tot nu toe tegen gespeeld hebben.

  De staf gaat voortborduren op deze wedstrijd, het scorend vermogen moet omhoog want volgende week ontvangt Vrouwen 1 Foreholte op de Kastelenring.

   

  Verslag en foto’s: Antoine Thuis

rfwbs-sliderfwbs-slide