• ⚽ VROUWEN CUP: RKAVV wint na STRAFSCHOPPEN van DSVP! ⚽

   

  In de finale van het Haaglanden Voetbal Vrouwentoernooi stonden RKAVV en DSVP tegenover elkaar in het strijdperk. Beide teams kwamen in de competitie uit in de tweede klasse, maar in verschillende poules. 

   

  Ook vorig seizoen stond RKAVV in de finale en was toen na strafschoppen Forum Sport de baas. De Leidschendamse formatie van vertrekkend trainer Arjan Timmers was erop gebrand om de beker opnieuw te veroveren. Kort na 15 uur kwamen beide ploegen onder leiding van het arbitrale trio het veld op. Langs de kant een zee van rood en witte fakkels met een oorverdovend knalvuurwerk. Eén finale waardig! 

  De ploeg van Timmers startte in de volgende formatie: 

  Goal: Emily

  Defensie: Lotte, Michelle (c), Anouk, Donna

  Middenveld: Lianne, Melanie, Louise

  Aanval: Kim, Brechje, Romy

   

  RKAVV zocht veelvuldig de aanval in de openingsfase, maar de achterhoede van DSVP liet zich niet in verrassen. In de laatste tien minuten van de eerste helft kreeg de formatie uit Pijnacker een aantal kansen om te scoren, maar Geena Toussaint zag twee schoten niets opleven en Romy Bruins zag haar inzet naast het doel gaan. Louise moest de strijd staken en werd vervangen door Nikki. Daarna was het de beurt aan RKAVV om gevaarlijk te worden, maar ook de Leidschendamse vrouwen konden het net net niet vinden bij drie pogingen. In blessuretijd schoot Noa Crump namens DSVP naast het doel. 

  Na tien minuten in de tweede helft opende DSVP de score. Een bal van Marita Roeten werd door Noa Crump goed afgerond: 1-0. Twaalf minuten later was de stand weer in evenwicht, Lianne van Oosterwijk nam de 1-1 voor haar rekening. Michelle werd vervangen door Anisa. Hierdoor ging Lotte centraal achterin voetballen. Beide teams kregen nog een aantal kansen om te scoren. In minuut 84 wisselde Timmers nog 1 keer Iris en Rosa vervingen Lotte en Kim. Nog 1 keer knallen, maar in de stand kwam geen verandering meer. 

  De strafschoppenserie werd door RKAVV het beste genomen. Doelvrouw Emily Berry stopte net als vorig seizoen twee penalty’s, De rood witte formatie hoefde nu de laatste penalty te scoren. Zoëy ging achter de bal staan en schoot onberispelijk in de linkerhoek! waardoor de reeks eindigde in een 4-2 stand. RKAVV mocht op het podium de beker in ontvangst nemen uit handen van de hoofdsponsor van het toernooi Harry Ballemaker van Sir Winston Leisure Center. 

  Trainer Arjan Timmers was trots op zijn speelsters, die een geweldig prestatie geleverd hebben gedurende het seizoen en dit bekroonden met het winnen van de Vrouwen Cup.

   

rfwbs-sliderfwbs-slide