• AAN in het donker

  We zitten midden in herfst, de dagen worden korter, het is eerder donker en er valt regelmatig een regenbui. Als je dan op de fiets stapt van of naar huis is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent en dat de fietsverlichting aanstaat en het doet. Helaas is dat niet altijd het geval, zowel bij jongeren als volwassenen.
   
  AAN in het donker
  Om fietsverlichting onder de aandacht te brengen, loopt gedurende het najaar in de regio de campagne ‘AAN in het donker’.   
   
  Fietslampjes actie
  Op maandag 6 november gaat de gemeente samen met de burgemeester, de politie en handhaving in de avond op pad om bij sportverenigingen in Leidschendam-Voorburg aandacht te vragen voor goede werkende  fietsverlichting. Heb je geen goede verlichting op dat moment? Dan volgt een goed gesprek, krijg je een waarschuwing en verwachten we dat in het vervolg de fietsverlichting op orde is. Daarnaast krijg je gratis een set fietslampjes mee
  om gelijk goed zichtbaar te zijn in het verkeer.
   
  Wat kunnen wij als club doen?
  Bij RKAVV komen er vroeg in de avond vele jongeren en volwassenen met de fiets naar ons toe. Verzoek aan leiders en trainers de kinderen bewust te maken van goede fietsverlichting! Ga het gesprek aan op de training of na afloop van de training voordat iedereen weer op de fiets springt om naar huis te gaan.
   
  Belangrijke regels over de fietsverlichting:
  Het achterlicht is rood, het voorlicht is wit of geel;
  Verlichting mag niet knipperen en is goed zichtbaar;
  Losse lampjes mag je ook op je borst en rug dragen
  (witte voorlampjes op je borst, rode achterlampjes op je rug).
   
  Fiets veilig, licht AAN!

rfwbs-sliderfwbs-slide