• RKAVV heeft weer eens verloren. Voor het eerst sinds 24 februari stapte het zonder punten van het veld af. In de belangrijke wedstrijd bij en tegen Alphense Boys, wat vooraf evenveel punten had, ging het pijnlijk onderuit: 2-1. De wedstrijd was ruim een half uur gestaakt vanwege een ernstige blessure bij Alphense Boys.

RKAVV begon sterk en was duidelijk de bovenliggende partij. Na zeven minuten waren Hayden Bergen en Jeremy van Lochem al richting het vijandelijk doel gestormd, maar beiden werden onreglementair gestopt. De vrije trappen die volgde leverde weinig op. Na tien minuten viel Alphense Boys voor het eerst aan en toonde zich uiterst effectief. Uit een voorzet van Raychelo Fecunda kopte Boris Zanoli al vallend de 1-0 binnen. RKAVV hield het initiatief en de gastheren leken dat wel prima te vinden. Een mooie aanval via Robin Steffens en Jeremy van Lochem eindigde bij Dave Hooijmans die met zijn borst de bal over werkte. In de slotfase van het eerste bedrijf werd RKAVV afgestraft voor het verzuimen van eigen kansen. Een inzet van Wessel Meiring betekende de tweede doelpoging van de Alphenaren maar ook het tweede doelpunt: 2-0. RKAVV gaf twee kansen weg in de eerste helft en beide werden gepromoveerd tot een treffer. Rico de Boer zorgde met een treffer in de blessuretijd in ieder geval nog voor Leidschendamse hoop: 2-1.

De tweede helft was net tien minuten bezig toen Niklas Blesgraaf en Jeremy van Lochem in een kopduel met de hoofden tegen elkaar kwamen. Beiden stortten ter aarde en direct was duidelijk dat het foute boel was. Zowel Van Lochem als Blesgraaf lagen gestrekt op het veld. Van Lochem werd vrij snel opgelapt en kwam weer omhoog maar voor Alphense Boys speler Blesgraaf bleek het ernstiger. Minutenlang lag Blesgraaf roerloos op de grond. Hij was buiten bewustzijn en al snel werd er een ambulance gealarmeerd. Dankzij een goede samenwerking tussen Alphense Boys en RKAVV werd Blesgraaf tot de aankomst van de ambulance goed verzorgd.

Uiteindelijk werd Blesgraaf na een behandeling op het veld in de ambulance nog verder onderzocht. Omdat arbiter Erkens de wedstrijd snel wilde hervatten werden beide ploegen gesommeerd om alvast weer aan een warming up te beginnen, terwijl de ambulance nog op het veld stond. Het leverde surrealistische beelden op: 22 spelers die naast een ambulance warmlopen. Na onderzoek in het ziekenhuis is inmiddels duidelijk dat Blesgraaf ‘slechts’ een hersenschudding heeft opgelopen.

Na de hervatting begon RKAVV al snel met de druk op te voeren. Echte kansen ontstonden er pas in het laatste kwartier. Invaller Jop Verhagen kreeg een vrije schietkans maar mikte de bal maar net naast. Ook Jeremy van Lochem kon van dichtbij schieten maar zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman. Ook de boomlange Peter Lomonaco kreeg de mogelijk om RKAVV te geven waar het recht op had: minimaal een punt. Zijn kopbal zeilde echter ver naast. Ver in blessuretijd was de grootste kans voor Remco Overdevest. Volledig vrijstaand kon hij op doel schieten, maar zijn schot vloog naast. Een teleurstelling voor RKAVV, dat na vier wedstrijden ongeslagen weer eens verliest. Zoals Alphense Boys trainer Hein van Heek na afloop zei: ‘de wedstrijd verdiende geen winnaar’. RKAVV creëerde veel kansen maar wist slechts eenmaal doel te treffen. In tegenstelling tot Alphense Boys wat dodelijk effectief bleek.