• Na weken voorbeschouwen was het zaterdagmiddag eindelijk zover. De eerste editie van de Bert Hofman Cup werd gespeeld. Vier teams van elf spelers, gevuld met een mix van spelers uit de JO19-1, JO18-1 en JO17-1 namen het tegen elkaar op. De wereldteams die op dit podium mochten verschijnen waren Helmond Sport, FC Dordrecht, MVV Maastricht en TOP Oss. Iedereen wilde aan het einde van de middag naar huis met de felbegeerde trofee.
    Onder de arbitrale leiding van scheidsrechters Antal van Loon, Patrick Feil, Johan van der Woude en Soerin Kalpoe, werd de bal om 12.00 uur op zowel veld 1 als veld 7 aan het rollen gebracht. In de eerste speelronde stond op het hoofdveld meteen de kraker tussen Helmond Sport en FC Dordrecht op het programma. Bij Helmond Sport stond Michael van Rossen aan het roer, zijn collega-trainer Jonas Bloemen had FC Dordrecht onder zijn hoede. De Schapenkoppen maakte tijdens het eerste duel de favorietenrol meteen waar door Helmond Sport met een 0-3 nederlaag terug naar Brabant te sturen. Op veld 7 pakte Bert Hofman zelf, jawel, de grote legende naar wie het toernooi vernoemd is, met MVV Maastricht de eerste drie punten ten koste van TOP Oss, getraind door Patrick van Pruijssen: 2-0.
    In de tweede speelronde troffen koplopers FC Dordrecht en MVV Maastricht elkaar. In een tactisch schouwspel trokken de Limburgers met 0-2 aan het langste eind en stonden daarmee op pole position om er met de hoofdprijs vandoor te gaan. Helmond Sport klopte tegelijkertijd op het andere veld TOP Oss: 4-2. Met nog één speelronde te gaan maakte nog drie ploegen kans op de titel. FC Dordrecht deed wat het moest doen en won ruim (4-1) van TOP Oss. Tegelijkertijd besliste het MVV Maastricht van Bert Hofman de titelstrijd door Helmond Sport met 2-1 te kloppen. En zo was Bert Hofman zelf de eerste trainer die beslag legde op de Bert Hofman Cup.
rfwbs-sliderfwbs-slide