• Commissie van Gedrag is op zoek naar nieuwe leden

  Ben jij lid van RKAVV, ouder van een spelend lid of op een andere manier aan de club verbonden? Houd jij je hoofd koel, ook als de emoties hoog oplopen? Dan zijn wij op zoek naar jou! 
   
  Wat doet de Commissie van Gedrag?
  De Commissie van Gedrag (CvG) bevordert en stimuleert fair play bij de voetbalclub. RKAVV wil een vereniging zijn die sportief gedrag binnen en buiten het veld centraal stelt. De CvG helpt daarbij. 
   
  Voetbal is emotie en dat is begrijpelijk. Maar het kan zijn dat spelers, trainers of supporters daarin doorschieten en over de schreef gaan, bijvoorbeeld door gemeen spel, scheldpartijen of soms zelfs geweld. Dat accepteren we als vereniging niet. Op die momenten trekt de CvG een lijn en gaan we het gesprek aan. Het gesprek heeft als doel om het gedrag tijdens het incident te verklaren en samen te kijken wat er nodig is om het in de toekomst te voorkomen. 
   
  Hoeveel tijd kost het me?
  De CvG vergadert gemiddeld één keer in de zes weken 's avonds op het clubhuis. Tijdens deze vergaderingen bespreken en verdelen we de lopende zaken. We proberen altijd met twee commissieleden een zaak te behandelen. Hiervoor kan je bijvoorbeeld worden gevraagd om aan te sluiten bij een gesprek, bij betrokkenen te informeren wat er tijdens een incident precies gebeurd is of een wedstrijd bij te wonen om te kijken hoe een speler zich op het veld gedraagt. De daadwerkelijke tijdsbesteding hangt dus af van het aantal incidenten in het seizoen. Hoe minder, hoe beter!
   
  Wat levert het me op? 
  Je draagt bij aan een veilige en sportieve voetbalvereniging waar fair play en spelplezier voorop staat. Door de CvG leer je de club beter kennen en kom je snel in contact met andere voetballiefhebbers. Daarnaast telt een bijdrage aan de CvG als officiële vrijwilligerstaak waarmee je de 50 euro vrijwilligersbijdrage niet hoeft te betalen.
   
  Hoe meld ik mij aan?
  Stuur een mailtje aan commissievangedrag@rkavv.nl of bel voor meer informatie met Nico van der Geest: 06-51014369
rfwbs-sliderfwbs-slide