• Fasen in de jeugd competities

  Dit bericht geeft informatie over de 'Fasen' in de jeugd competitie in het huidige seizoen.

  Zojuist is de 1e fase van het seizoen afgerond en daar zijn veel vragen over. Hier een toelichting. De 1e fase (bij de Jo13-19) is zowel een competitiefase als een bekercompetitie. De winnaars van de poule gaan door in de beker.

  JO16-JO19 (2 fasen):
  Het aanbod bij de JO16 t/m JO19 bestaat uit 2 fasen. De eerste fase, die net afgelopen is, bestaat uit 7 wedstrijden. Deze staat tegelijkertijd in het teken van de bekercompetitie . Na deze fase wordt een herindeling toegepast op basis van de behaalde resultaten en volgt één competitiefase. In deze fase speelt ieder team 18 wedstrijden waarbij een team elke tegenstander tweemaal treft (thuis- en uitwedstrijd). RKAVV JO17-1 en 19-1 (cat. A) spelen een ‘seizoens’opzet in een competitie van 12 met uit- en thuis wedstrijden verspreid over het hele seizoen. JO19-2 speelt een competitie tot de winterstop en zal daarna een nieuwe compititie indeling krijgen.

  JO13 – JO15: (3 fasen)
  In het huidige seizoen bestaat de competitie bij de JO13 t/m JO15 uit 3 fasen. De eerste fase, die net afgelopen is, bestaat uit 7 wedstrijden. Deze staat tegelijkertijd in het teken van de bekercompetitie. Na deze eerste fase volgt de 2e fase die ook bestaat uit 7 wedstrijden. De laatste competitiefase wordt gespeeld in het voorjaar van 2022 en bevat 10 wedstrijden. Hierin treft een team iedere tegenstander tweemaal (thuis en uit). Na fase 1 en 2 wordt een herindeling toegepast op basis van de resultaten in de betreffende beker-/competitiefase. RKAVV JO13-1 speelt hoofdklasse en speelt een najaars-en een voorjaarscompetitie.

  JO8-JO12 en de MO11 (4 fasen):
  Net als vorig seizoen is het seizoen ingedeeld in 4 fasen en is de bekercompetitie komen te vervallen.

  Onze overige MO teams spelen een najaars- en een voorjaarscompetitie, waar rond de jaarwisseling een mogelijke herindeling plaatsvindt o.b.v. de resultaten.

  Zie voor een nadere toelichting klik hier.

  Wedstrijdsecretariaat RKAVV (voor vragen: wedstrijdsecretatisjeugd@rkavv.nl)

   

rfwbs-sliderfwbs-slide