• De bal rolt weer na enkele oefenwedstrijden is de bekercompetitie begonnen!

  Monsterzege voor RKAVV VR1
  RKAVV VR1 is de beker vandaag begonnen met een monsterzege tegen VCS. De Haagse tegenstander heeft een heel nieuw vrouwenteam ingeschreven in de derde klasse en is in de beker o.a. gekoppeld aan het (een klasse hoger spelend) RKAVV.
  Al snel werd duidelijk dat het krachtsverschil tussen beide ploegen enorm was. RKAVV kreeg alle ruimte om aanval na aanval op te zetten. Nog voor rust had RKAVV bijna de dubbele cijfers bereikt: 9-0.
  Na rust hetzelfde spelbeeld. VCS had weinig meiden op de bank en moest een kwartiertje na rust wegens blessure gevallen ook nog met 10 speelsters verder.
  RKAVV bleef intussen goed combineren en de grote ruimtes die er waren goed benutten. Met 5 frisse wissels die zich allemaal nog wel wilden bewijzen vandaag liep de score dan ook snel op.
  Na 90 minuten werden de dappere meiden van VCS uit hun lijden verlost en stond er 21-0 op het scorebord. Het sierde speelsters en staf van VCS dat ze zoveel mogelijk positief bleven en het bleven proberen. Of het genoeg gaat zijn in de 3e klasse is wel de vraag, want hoewel dat een stapje lager is, was het verschil vandaag wel heel erg groot.
  Volgende week wacht RKAVV de wedstrijd tegen Westlandia. Deze 3e klasser verloor vandaag met 3-1 van Den Hoorn, dus RKAVV kan in ieder geval meer tegenstand verwachten.
  Opstelling
  Sterre van der Zalm, Stephanie Groenendijk (60 Sam Wouters), Linda Kemperman (60 Merijn Buitenhek), Jessie van Leeuwen, Michelle Hersmis, Lotte Barmentloo, Melanie Zalm (45 Zoey van der Hulst), Lotte Langerak, Romy van der Helm, Sylvia van Leeuwen (45 Francis Koning), Kim Smulders (45 Nina van der Hoeven)
  Scoreverloop;
  Lotte B (8’, 34’), Romy (2’, 78’, 81’), Sylvia (20’, 28’), Lotte L (22’, 58’, 85’), Michelle (24’)
  2 x Kim (42’, 47’), Zoey (49’, 70’), Nina (52’, 55’, 57’, 70’, 83’), eigen doelpunt VCS (44’).

  VR2 was vrij daarom werd er afgelopen woensdag reeds een oefenwedstrijd gespeeld tegen het eveneens in de vierde klasse uitkomende Woubrugge. Met de rust stond RKAVV 0 – 2 voor. Na rust was RKAVV slordig en de opbouw minder verzorgt waardoor Woubrugge zelf op voorsprong kwam 3 – 2. Gelukkig was de conditie van RKAVV beter en werd er toch nog een knappe 3 – 5 overwinning uitgesleept.

  MO19-1 speelde uit bij SJC. In het begin was dat even wennen SJC was iets fysieker en daardoor kwam RKAVV onder druk te staan. Uiteindelijke kwam SJC ook op een 1 – 0 voorsprong. Niet veel later kreeg RKAVV een strafschop. Helaas hield de keepster de inzet vanaf 11 meter tegen. Na rust was RKAVV de betere partij, de bal wilde er echter niet in. Zeker 10 kansen werden door de uitstekende keepster soms op miraculeuze wijze uit de goal gehouden. Door achterin 1 op 1 te gaan spelen werd een uiterste poging gedaan om alsnog gelijk te maken. Helaas zonder resultaat en in de laatste minuut werd door SJC zelfs de 2 – 0 gescoord.

  MO17-1
  De uitwedstrijd tegen oude bekende Smitshoek MO 17-1. Met hulp vanuit 17-2 werd er een prima wedstrijd gespeeld. Een corner die Lianne van rechts nam schoot Donna schoot onberispelijk in. Het ijs was gebroken en met de rust was het zelfs 0 – 3. Na rust, met nog 20 minuten te gaan, kwam Smitshoek terug tot 2 – 3! Beide teams kregen kansen en het bleef spannend tot het einde. De laatste minuut duurt veel meer als 60 seconde maar we houden stand. De overwinning gaat mee naar Leidschendam.

  MO17-2 had een uitwedstrijd bij SHO te Oud-Beijerland. Na een 1 – 0 achterstand werd er direct in de tweede helft gelijk gemaakt. Na de 50-ste minuut werd RKAVV een aantal keer op snelheid geklopt en stond het ineens 4 – 1. Daarna herpakte RKAVV zich weer en kwamen er diverse kansen echter geen doelpunten.

  MO15-1
  Vandaag mochten we met de mo15-1 uit tegen forum. Door de afwezigheid van enkele speelsters speelden we met een gemixt team (15-1 en 15-2). In de eerste helft was duidelijk te zien dat de meiden moesten wennen in het nieuwe team. Begin tweede helft begonnen we met een nieuwe formatie. Dit stond goed. Op het einde speelde de conditie van de meiden een grote rol en werd het uiteindeleijk 10 - 0. De meiden van Forum waren allemaal een stuk fitter en combineerde goed door. Onze complimenten gaan uit naar Carmen die haar eerste wedstrijd keepte, het was even wennen aan het begin. Maar ze liet in de tweede helft zien dat ze niet bang was en ze een hoop ballen eruit heeft gehaald.

  MO13-1
  Vandaag de eerste wedstrijd van dit seizoen voor de meiden van de MO13. Voor de beker, tegen Forum Sport MO13-2. Helaas zonder wissels, maar dat mocht de pret niet drukken. Gelukkig was Yasmine bereid om te keepen, wat ze overigens heel goed heeft gedaan.

  We hebben goed tegenstand geboden, maar helaas de wedstrijd met 5-1 verloren. Maria heeft de eretreffer gemaakt. De manier van voetballen en het teamgevoel bieden zeker perspectief voor de rest van het seizoen.

  Voor MO11-1, MO11-2 en MO9 beginnen de wedstrijden volgende week.

  Voor detail verslagen kijk op: Facebook RKAVV vrouwen & meiden voetbal.

rfwbs-sliderfwbs-slide