• Met voortreffelijk voetbal heeft RKAVV op de Kastelenring een verdiende overwinning behaald tegen De Zouaven uit Grootebroek. Hoewel het aantal gespeelde wedstrijden ten opzichte van elkaar een vertekend beeld gaf, liet De Zouaven zeker niet zien dat het samen met SJC en Velsen bovenaan staat.

  Door: John Carlier - Foto's: Alex Pronk

  RKAVV was de gehele wedstrijd heer en meester en gaf De Zouaven geen enkel moment om in haar spel te komen. De eindstand van 3-0 had gemakkelijk het dubbele kunnen zijn, maar doelman Patrick Schooneman stond een hogere score in de weg. Hij bewerkstelligde dat zijn ploeg tegen een grotere nederlaag opliep.

  Dit was al direct zichtbaar in de beginfase van de wedstrijd. Het team van RKAVV zette direct druk bij pogingen van De Zouaven en combineerde vervolgens uitstekend. In de eerste minuten werden al direct kansen gecreëerd wat in de negende minuut twee corners achter elkaar opleverde. Het eerste gevaarlijke schot kwam van de voet van Jedsel Markes, waarbij de doelman al direct liet zien dat hij in een goede vorm verkeerde.

  Om tot scoren te komen bleek uitstel van executie te zijn, want in de zestiende minuut was het wel raak. Na weer een goede combinatie kwam de bal bij Robin Steffens en zijn schot werd in eerste instantie gekeerd door de doelman, maar de afgeslagen bal kwam voor de voeten van Remco Overdevest en met een harde schuiver gaf hij de doelman het nakijken. Op dat moment een zeer verdiende 1-0 voorsprong.

  Hierna leek het erop dat RKAVV gemakkelijk verder zou uitlopen. Het was eerst Hayden Bergen die de 2-0 op zijn slof had, maar de doelman op zijn weg vond en daarna weer Jedsel Markes die de bal op aangeven van Remco Overdevest op de paal schoot. Onvoorstelbaar dat een hogere score uitbleef. De Zouaven was volledig de weg kwijt en had geen enkel verweer tegen het goede combinatiespel van RKAVV. Er kwamen achter elkaar mogelijkheden. Als eerste kreeg Remco Overdevest de kans voor 2-0, maar zijn schot ging via een verdediger tot corner. Vervolgens kopte Justin van Rijswijk de bal tegen de lat en bij nogmaals doelpogingen van Remco Overdevest en Zakaria Amrani voorkwam de doelman een hogere score.
  Pas in de 34e minuut kon De Zouaven iets terugdoen. Vanuit een vrije trap op de rand van het strafschopgebied kon het doelman Mike ten Kroode testen. Ook hij stond op de goede plaats. Hierna kon De Zouaven geen goede aanval meer opzetten. Het werd keer op keer onderbroken door snel druk zetten van RKAVV. Toch bleef het tot aan de rust 1-0, ondanks het feit dat weer Zakaria Amrani en Jedsel Markes mogelijkheden hadden om te scoren. Steeds weer was het de doelman die goed werk verrichtte. Tot aan de rust bleef het een verdiende 1-0.
  De verwachting was dat De Zouaven bij aanvang van de tweede helft uit een ander vaatje zou tappen, maar het tegendeelbleek waar, want RKAVV ging op dezelfde voet verder als voor de rust. Dit resulteerde al in de 51e minuut in een mogelijkheid voor 2-0, waarbij Remco Overdevest en Jedsel Markes weer de hoofdrol vertolkten, maar ook de doelman weer schitterde. Tot twee keer toe voorkwam hij een zeker doelpunt. Moest het dan vijf minuten later gebeuren na een voorzet van Hayden Bergen waarbij Remco Overdevest de bal in een keer op slof nam, maar door een verdediger werd geblokt? De bal was zo hard dat de verdediger even moest worden verzorgd.

  Raak
  Na een uur spelen was het dan wel raak en mocht Jedsel Markes de 2-0 op het scorebord laten zetten en daarmee De Zouaven de genadeklap gaf. Bij deze 2-0 stand bleef trainer Mauricio Ceccucci zijn team coachen met de mededeling om niet te verslappen. Nadat De Zouaven Aeson Lemmer in het veld had gebracht voor Jory de Wit gaf RKAVV ook gehoor aan deze coaching, want in de 67e minuut werd het 3-0. Een snelle dieptepass op Zakaria Amrani en een kapbeweging van hem waarbij de verdediger op het verkeerde been werd gezet, gaf hem de mogelijkheid om een perfecte voorzet te geven op Remco Overdevest. Overdevest draaide handig om de verdediger en haalde genadeloos hard uit waarbij hij de doelman het nakijken gaf. Bij deze stand van 3-0 was de wedstrijd gespeeld.
  Zowel De Zouaven als RKAVV wisselden nog wel. De jeugdige speler Edwin Agyare van RKAVV kwam in het veld voor Jedsel Markes en liet zien dat ook hij terecht bij de selectie zit. Er deden zich in de slotfase nog enkele momenten voor waarbij De Zouaven echt van geluk mocht spreken dat de stand bij 3-0 bleef. Ondanks de sportieve wedstrijd en een zeer goed leidende scheidsrechter René Wiedijk liep Brian Sikkens van De Zouaven onnodig tegen een gele kaart op. Na deze kaart wisselde RKAVV nog twee keer en speelde de wedstrijd rustig uit.
  Nogmaals, een dik verdiende overwinning die minimaal het dubbele had kunnen zijn. De hatelijke nul punten zijn nu weg en het spel geeft goede hoop voor de komende wedstrijden.

  Raad de Minuut
  Winnaars Raad de Minuut: Marco, Remco en Patti.

  Bij 20 minuten en 15 seconden begint de uitzending/wedstrijd.

rfwbs-sliderfwbs-slide