• RKAVV heeft de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op eigen veld ging zeer geflatteerd onderuit tegen Hollandia. De wedstrijd was in evenwicht en is bepaalde fases waren de Leidschendammers zelfs bovenliggend. Toch stond er na 90 minuten een 0-3 eindstand op het scorebord. 

    RKAVV startte goed aan het treffen met Hollandia. Voetballend liep het prima maar echte kansen bleven uit. Hollandia bleek dreigend via counters. De enige echte kans van het eerste bedrijf was dan ook voor de Hoornaren. Mukthar Suleiman ging alleen op doelman Mike Ten Kroode af, maar laatstgenoemde was op tijd zijn doel uit. 

    Na rust kwam RKAVV sterk uit de kleedkamer. Het was erg dreigend en was continu aanwezig voor het doel van Hollandia. Toen na tien minuten de bal een keer aan de andere kant van het was ging het mis voor RKAVV. Mike Ten Kroode speelde een bal ongelukkig in de voeten van Sven Deen waarna Mukthar Suleiman gretig gebruik maakte van het zeldzame slippertje van de kersverse vader Ten Kroode: 0-1. RKAVV was het in de daaropvolgende fase even kwijt maar hield alsnog de controle. De grootste kans van de wedstrijd was na zeventig minuten dan ook voor RKAVV. Hayden Bergen pikte de bal op en samen met Jeremy van Lochem liep hij op de doelman af. Zijn schuiver opzij was echter te zacht waardoor Van Lochem niet tot een inzet kwam. Hoewel de druk van RKAVV toenam viel het doelpunt aan de andere kant. Opnieuw was het Mukthar Suleiman die voor de treffer tekende: 0-2. Toen niet veel later ook de 0-3 een feit was door een strafschop was het Leidschendamse verzet helemaal gebroken. In de slotseconde kreeg RKAVV nog wel een domper te verwerken. Edon Fetahi kreeg een rode kaart voorgehouden. Hij zou volgens de arbiter Tjong-A-Hung een doorgebroken speler hebben neergehaald. Er was echter niks aan de hand, zo bleek ook achteraf op de beelden.

    (Van alle winnende lotnummers is lotnummer 125 is nog niet opgehaald)

rfwbs-sliderfwbs-slide