• Na een erg goede oefenwedstrijd vorige week dinsdag en een heel weekend rust, was RKAVV vrouwen 1 helemaal voorbereid om er deze zaterdag weer vol tegenaan te gaan.
  De dagen van mooi weer zijn helaas voorbij. In de stromende regen kwam het team uit Leidschendam het verre Amsterdam binnenrijden, waar de tegenstander van deze zaterdag wachtte. Om 16.45 klonk het fluitsignaal en werd er afgetrapt tegen WV-HEDW. (Voor de geïnteresseerde lezers onder ons: Wilhelmina Vooruit – Hortus Eendracht Doet Winnen.)
  Rustig even inkomen was er niet bij voor RKAVV. De felheid van de Amsterdamse tegenstander was even schrikken, en RKAVV had het dan ook moeilijk in de beginfase van de wedstrijd. Dat vertaalde zich ook direct naar het scorebord. Al in de derde minuut kwam WV-HEDW 1-0 voor. De bal bleef hangen na een corner en werd door een Amsterdamse voet het net in gewerkt.
  Gelukkig was RKAVV in de loop van de eerste helft weer een beetje bijgekomen. Er werd beter gevoetbald en de tegenstander bleek helemaal niet zoveel beter als zij op het eerste gezicht leek. Aan beide kanten van het veld waren een paar kansjes, maar terwijl de eerste 45 minuten wegtikten op de klok, bleef de stand 1-0.
  De wedstrijd had er waarschijnlijk heel anders uitgezien als dat ook de ruststand was geweest, maar helaas. In de allerlaatste minuut van de eerste helft viel er toch nog een doelpunt voor de Amsterdammers. Uit een corner van RKAVV wisten ze met een snelle counter door te breken en de bal in het doel te leggen. Ruststand 2-0.
  Gelukkig gaf RKAVV niet op. Met een aantal mooie comebacks van vorig seizoen in het achterhoofd, kwamen de dames vol frisse moed het veld op voor de tweede helft. Met nieuwe krachten Nina van der Hoeven en Stephanie Groenendijk in het veld en wat wijzigingen in de opstelling had iedereen nog hoop op een mooie afloop van deze wedstrijd. Helaas was dit optimisme maar van korte duur. Vijf minuten na aanvang van de tweede helft scoorde WV-HEDW alweer hun derde doelpunt. En gelijkspel werd zo wel heel lastig.
  Toch bleven de Leidschendamse dames strijden, met dertien minuten later dan eindelijk resultaat. Na mooi voetbal op het middenveld geeft Nina de bal aan Francis Koning in de spits, die Romy van der Helm bedient met een steekpass op maat. Romy dribbelt een stukje en knalt de bal dan prachtig in de verre hoek. Een mooi en verdiend doelpunt.
  Na de 3-1 was er toch weer wat hoop bij RKAVV. Er zijn wel eens gekkere dingen gebeurt in de voetbalwereld, toch? Er werd fel en goed gevoetbald. Met Sam Wouters als frisse middenvelder in het veld bleef RKAVV zoeken naar de aansluitingstreffer. Tot twee keer toe kwam ze dichtbij, maar het mocht niet baten. Na 90 regenachtige minuten klinkt het eindsignaal en blijft de eindstand 3-1.

rfwbs-sliderfwbs-slide