• De ene week is de andere niet, zo werd duidelijk vandaag in Utrecht op Sportpark Olympos. Waar RKAVV vorige week RCL VR2 nog met goed voetbal opzij zette, liep het vandaag een heel stuk stroever. RKAVV miste de geblesseerde Zoey van der Hulst en ook Michelle Hersmis, Nina van der Hoeven en Sterre van der Zalm waren afwezig. Dat betekende een wat andere opstelling dan vorige week, met Sam Wouters en de van een blessure teruggekeerde Lotte Langerak op het middenveld en Noomi Weinberg op doel. Kim Smulders begon op de linksback positie en Merijn Buitenhek op rechts.
  Tijd om even te wennen aan de andere mensen op de andere posities was er niet, want Odysseus gaf RKAVV geen meter ruimte en zat er fel op. Toch was Romy van der Helm al na 30 seconden dichtbij een doelpunt na een verkeerde inspeelpass van de verdediging, maar haar schot was te gehaast en miste kracht.
  Het bleek tekenend voor de wedstrijd van RKAVV. De ploeg liep continu achter de feiten aan tegen een goed voetballende thuisploeg. Maar hoewel Odysseus veel balbezit had en veel van positie wisselde, werden ze wel dreigend, maar kregen ze niet heel veel kansen. De diepte pass of steekbal die uiteindelijk werd gegeven was 9 van de 10 keer prooi voor de RKAVV verdediging. Die keer dat Odysseus wel kon doorlopen werd de bal voorlangs geschoten.
  Zelf kon RKAVV voorin geen potten breken, het creëerde eigenlijk niks, maakte overal in het veld in balbezit verkeerde keuzes en leverde als het de bal had veel te snel in bij een ‘niet rood witte sok’.
  Ondanks dus dat de ploeg uit Utrecht ook niet mega veel creëerde, scoorden zij voor rust wel 2x.  Een corner en een vrije trap van de zijkant werden door Odysseus achter Noomi gewerkt.
  Een terechte achterstand bij rust, RKAVV moest echt uit een ander vaatje gaan tappen om nog aanspraak op iets te mogen maken in de tweede helft. Dat gebeurde ook, want een feller RKAVV kwam uit de kleedkamer… of eigenlijk, uit de hoek van het veld waar de rust ‘plaatsvond’.
  De Leidschendamse vrouwen voetbalden nog altijd niet zoals het vorige week liet zien te kunnen, maar het dwong in ieder geval meer af en kreeg zelf grote kansen op een doelpunt. Nieuw elan werd gebracht door Vreni van Herk en Stephanie Groenendijk die de ploeg met hun spel en coaching aanspoorden er een schepje bovenop te doen.
  Jessie van Leeuwen had na rust haar defensieve stellingen verlaten voor de spitspositie. Het leverde dreiging en (grote) kansen op, maar geen doelpunt. Ook Lisa de Jong en Francis Koning kwamen net een teentje te kort om de aansluitingstreffer binnen te schieten en de hardwerkende Lisa met het zo mooie linkerbeen had vandaag ook weinig geluk met haar afstandsschoten. Tel daarbij 3x een bal op de lat op en het was om moedeloos van te worden.
  Odysseus bleef  aan de andere kant ook dreigend, maar Noomi keepte attent en redde enkele keren goed. Naarmate de wedstrijd vorderde en RKAVV meer risico moest nemen om de aansluitingstreffer te forceren, was het Odysseus dat een lesje in effectiviteit liet zien door in de laatste 5 minuten uit 2 kansen nog 2x te scoren, waardoor de uitslag wat geflatteerd opliep naar 4-0.
  Zonde, want op basis van de 2e helft had RKAVV meer verdiend. Niet op basis van goed voetbal, want daarvan was vandaag niet echt sprake. Maar wel op basis van strijdlust en het aantal gecreëerde kansen.
  Volgende week is RKAVV vrij, de week erop mag het om 16.45 uur naar Amsterdam om het op te nemen tegen WV-HEDW.
  Dinsdag oefent RKAVV nog tegen eerste klasser CVV Berkel, om 20.00 uur in Berkel.
  Opstelling:
  Noomi Weinberg, Merijn Buitenhek, Linda Kemperman, Jessie van Leeuwen, Kim Smulders (45 Vreni va Herk), Sam Wouters, Lotte Barmentloo, Lotte Langerak, Romy van der Helm, Sylvia van Leeuwen (45 Stephanie Groenendijk), Lisa de Jong (70 Francis Koning).
  Scoreverloop:
  20ste 1-0 Odysseus
  33ste 2-0 Odysseus
  86ste 3-0 Odysseus
  90ste 4-0 Odysseus

rfwbs-sliderfwbs-slide