• HBS is als winnaar uit de derby tegen RKAVV gekomen. Daar zag het in de eerste helft zeker niet naar uit. Maar nadat de Leidschendammers in de tweede helft niet meer thuis gaven maakte HBS er een vechtwedstrijd van. Daar waren de Kraaien beter in dan RKAVV. 

    Het was een bijzonder treffen. Niet alleen omdat de derby na jaren weer eens op het programma stond. Ook het verleden zorgde voor verschillende sentimenten. Zo was HBS-trainer Bas Steffens jarenlang werkzaam voor RKAVV evenals HBS-verzorger Ben Velberg. Een bijzonder weerzien dus. Ook de tweede elftallen namen het in de ochtend tegen elkaar op. Daar trok RKAVV aan het langste eind met 3-5.  De opkomst der beide elftallen gebeurde onder het genot van veel vuurwerk. 

    RKAVV nam al snel het initiatief en had een duidelijk overwicht. De vele toeschouwers zag dat de rood-witten al vanaf de aftrap het vijandelijke doel zochten. Echte kansen bleven echter uit. Pas na een klein kwartier vond de eerste mogelijkheid plaats. Op aangeven van Lovette Felicia kon Jeremy van Lochem de bal binnentikken, maar Van Lochem werd naar de grond gewerkt. Arbiter Souwen zag er echter, tot verbazing, geen strafschop in. Omdat RKAVV beduidend beter was, was het wachten op een Leidschendamse treffer. 

    HBS kwam er weinig aan te pas in het eerste gedeelte. Wanneer het de bal van RKAVV onderschepte leverde het diezelfde bal weer razendsnel in. Halverwege de eerste helft kreeg HBS wel een vrije trap op de rand van de zestienmeter. Berend Kaster trapte deze fraai de kruising in en zo kwamen de Kraaien verrassend op voorsprong: 1-0. HBS zorgde na de openingstreffer met een bal op de lat van Kappelhof voor nog wat opwinding. Daarna nam RKAVV het initiatief weer over en zorgde met name Lovette Felicia voor gevaar. Hoewel de eerste 45 minuten zich vooral op de helft van HBS hadden afgespeeld ging de ploeg van Bas Steffens halverwege wel aan de leiding.

    Na rust kwam HBS sterk uit de kleedkamer. Al snel haalde Leroy Klootwijk uit maar zijn inzet ging rakelings over het doel. Aan de andere kant gebeurde met een schot van Remco Overdevest hetzelfde. HBS liet het aankomen op vechtvoetbal en liet zien dat, in ieder geval op deze middag, beter te kunnen dan RKAVV. Toen na een uur spelen, na een lange bal, het bij RKAVV achterin misging verdubbelde Can Memisoglu de score: 2-0. RKAVV ging met een dubbele wissel, waarbij Robin Steffens en Jedsel Markes binnen de lijnen kwamen, op zoek naar een snelle aansluitingstreffer. Het creĆ«erde daar een aantal mogelijkheden voor maar tot tweemaal toe werd de bal van de lijn gehaald. Toen Berend Kaster tien minuten voor tijd via een snelle counter ook de 3-0 op het scorebord had gezet was het duel helemaal beslist. 

rfwbs-sliderfwbs-slide