• 10 jaar geleden trad Jan de Jong aan als assistent trainer van onze club. Komend seizoen wordt Jan hoofdtrainer bij Graaf Willem 2 Vac.


  Hieronder blikt Jan terug en zoals Jan het zelf zegt: ”Ik wil dan ook niet zomaar afscheid nemen”.

  24 mei 2020
  Deze dag, was omcirkeld in mijn agenda. RKAVV–ALCIDES, de laatste competitiewedstrijd, staat er geschreven. Ergens in januari 2020 heb ik een cirkel om deze datum gezet. Het leek nog heel ver weg toen. Daarna zijn het rare maanden geworden en niemand had dit van tevoren kunnen bedenken. Vreemd is het om nu, zo een punt te moeten zetten achter 10 mooie voetbaljaren bij een fantastische club. Ik wil dan ook niet zomaar afscheid nemen. Daarom dit bericht van mijn kant.

  10 jaar  RKAVV    
  10 jaar geleden begon ik als trainer van het tweede team van RKAVV onder leiding van hoofdtrainer Bas Steffens. Dat heb ik 4 jaar gedaan. Het was een goeie leerschool voor me om met de talentvolle spelers van RKAVV de laatste stap te maken naar het eerste team. Daarna ben ik 6 jaar assistent-trainer geweest van het eerste team. Het is een mooie taak om samen met de hoofdtrainer met en tijdens trainingen het team klaar te stomen voor de wedstrijd.
  Assistent-trainer was ik 2 jaar bij Bas Steffens, 1 jaar bij Robin Knoester en 3 jaar bij Maurizio Ceccucci. De laatste 2 jaar was ik ook hoofd jeugdopleiding en verantwoordelijk voor alle selecties teams. De hoofdtaken lagen vooral bij de trainers en het ontwikkelen van hun trainersvaardigheden,  een veilig voetbalklimaat op de vereniging waardoor spelers en kader zich nog meer thuis voelen. Voor deze prettige samenwerking wil ik alle trainers en hun staf hartelijk bedanken!
   
  Hoogte en dieptepunten
  In die 10 jaar heb ik mooie hoogtepunten mogen mee maken met een kampioenschap van het tweede team en 2 kampioenschappen met het eerste team naar de hoofdklasse en natuurlijk niet te vergeten het winnen van de distictbeker.
  Helaas was er ook 1 jaar een dieptepunt met het degraderen van het eerste team naar de 1 klasse. Maar dat werd een jaar daarna al hersteld.
  Een ander hoogtepunt was de wedstrijd op 7 april 2012 in ons jubileumjaar. ADO Den Haag speelde tegen ons op de Kastelenring met Maurice Steijn als trainer. Afgeladen vol was het op veldje 1 en we speelden gelijk tegen de matadoren van ADO.

  De club
  Niets is groter dan de club. Dat zijn woorden die ik leerde van Bas Steffens en zo is het bij iedere club. Elke club heeft zo weer zijn eigen identiteit. RKAVV heeft een groep vrijwilligers die met hun hart en ziel voor de club gaan. Waar je op kunt bouwen. Dat team is bij RKAVV de stille kracht achter de club. Trots dat ik heb mogen samenwerken met al die mensen.

  De sponsors 
  RKAVV heeft een grote groep sponsoren die de sportieve ambities van RKAVV steunen maar gelijk ook de maatschappelijke betrokkenheid van RKAVV een warm hart toe dragen. Als je zo’n mooie club bent heb je die betrokken sponsoren ook nodig! Het was altijd fijn om bij speciale gelegenheden te zien hoe hecht die sponsorgroep betrokken is bij WIJZIJNRKAVV.

  De supporters
  Iedere club heeft supporters. Op welk niveau je ook speelt. Maar wat ik hier heb meegemaakt was echt TOP. Bij  elke thuiswedstrijd was de opkomst spectaculair met de Muziek van DJ Jan het vuurwerk en de slingers van de TIFOSI. En dan hadden we natuurlijk de speciale wedstrijden zoals de kampioenswedstrijden en de bekerfinale waar de opkomst van supporters geweldig was. Bedankt dat jullie er waren en je club hebt gesteund. 

  De spelers
  Ik heb in die 10 jaar met veel spelers mogen samenwerken. Zonder die spelers had ik me niet kunnen ontwikkelen als de trainer die ik nu ben. De spelers gaven me waardering, energie en veel plezier in het geven van  trainingen en het coachen van wedstrijden. Ik heb het als supermooi ervaren. Mannen bedankt!

  De mensen rondom de selectie
  Tot nu toe heb ik expres geen namen genoemd. Bang om mensen te vergeten en dat wil ik niet! Om de namen van de mensen waar ik de laatste 3 jaar nauw mee heb opgetrokken kan ik niet heen: het bestuur (Henry, Frans), de trainers  Maurizio Ceccucci, Patrick van Pruijssen en keeperstrainer Gianni Kamperveen, de leiders John van Rijswijk, Peter Haneveld, Cees Havik en Jonas Bloemen, de medische staf van B&B Healthcare Natasha en Bart. Met Rob van Pruijssen heb ik 10 jaar samengewerkt. Hij gaf mij alle vertrouwen om dit allemaal mee te mogen maken bij een fantastische club, bedankt daarvoor Rob.

  Mijn ouders
  Tot slot wil ik mijn ouders bedanken. Zij supporten mij al mijn hele leven lang. Zo ook bij de wedstrijden van het eerste van RKAVV waar zij altijd langs de lijn te vinden waren.

  Met een welgemeende rood/witte groet
  Jan de Jong

rfwbs-sliderfwbs-slide