• Door Jan de Jong

  Het seizoen 2019-2020 zit er (bijna) op. We hebben helaas onze competitie door het coronavirus niet kunnen afmaken wat natuurlijk heel jammer is maar gezondheid gaat voor alles. Toch kunnen we terugkijken op een mooi seizoen met een groei in voetbalkwaliteit en plezier in voetbal.
   
  RKAVV Corona-actie voor ouderen
  Ongewoonlijk om hier mee te beginnen maar hier ben ik trots op. Ik hoop jullie ook!
  Bij deze roep ik iedereen op 3 euro te doneren voor deze actie: https://rkavv.samenvers.nl/
   
  JO19
  De groep van trainer Stefan Duppen en Michael van Rossen kende een mooi voetbalseizoen waarin goede resultaten werden behaald met een stevige vijfde plek op de ranglijst van de competitie in de derde divisie. Maar de grootste winst zat hem in de ontwikkeling van de spelers als team en als individu. Dat resulteert dat er acht spelers geselecteerd worden voor de A-selectie in het nieuwe voetbalseizoen. Grote complimenten voor trainers en spelers.
   
  JO17
  De mannen van trainers Nick Wijsman, Tom van Brecht en teammanager Jonas Bloemen kende een goede start van de competitie en dat gaf de selectie veel vertrouwen en veel plezier. Dat resulteerde in een derde plaats in de stand waardoor de jongens van 17-1 waren geplaats voor de promotiepoule. Een zeer knappe prestatie! Ook in die poule zag je dat de mannen van Nick en Tom veel vertrouwen hadden op gedaan. Prima seizoen.
   
  JO15-1
  De jongens van de JO15-1 onder leiding van Hoofdtrainer Patrick van Pruissen en  assistent Joep Roovers kunnen terug kijken op een geslaagd voetbalseizoen. De teamprestatie was  in het begin heel zwaar voor zowel de trainers als de spelers. Toch zag je per week verbetering doordat er veel energie in gestoken bleef worden op de trainingen en wedstijden. In het tweede gedeelte van het seizoen resulteerde dat dan ook in een paar mooie overwinningen met een goede samenwerking tussen trainers en spelers.
   
  JO14-1
  De jongens en meiden van Sam en Djoemi  kunnen terug kijken op een leuk en leerzaam seizoen. De wedstrijden en trainingen werden met overgave gespeeld en gedaan en zo begonnen ze het veeleisende 11- tegen 11-spel beter te beheersen. De toegenomen verantwoordelijkheid op de basistaken die behoren bij hun posities in het veld werden zichtbaar. Taken werden onderling ook beter verdeeld. Er was ook nog een mooi individueel  succes voor Demi, zij is uitgenodigd voor een gesprek Bij ADO Den Haag Vrouwen O17
   
  JO13-1
  De talenten van Jim, Ashwin en leider Rob stelden zichzelf als doel: ontwikkelen op het grote veld in een speelwijze die voor spelers van RKAVV herkenbaar moeten worden. Leren om vanuit een positie te spelen en welke taak daar bij hoort. Welke bijdrage moeten ze leveren in het aanvallen, verdedigen en omschakelen. Daar hadden de talenten het in de eerste periode best moeilijk mee omdat het resultaat niet zichtbaar werd in de wedstrijden. Door goed te blijven trainen en het positieve coachen van de technische staf kwamen de resultaten ook in de wedstijden. Bij elkaar een heel leerzaam seizoen voor staf en spelers.
   
  JO12-1
  Het seizoen van de 12-1 onder leiding van trainers  Gino en Jelle was in het begin moeizaam. De weerstand in de wedstijden was vrij hoog en daar had het team mentaal moeite mee. Gedurende het seizoen zag je daarin een omslag tijdens de trainingen maar ook in de wedstrijden. Dat kwam mede door het manier van trainingen geven van Gino en Jelle. Mijn complimenten naar team en trainers.
   
  O11-1
  Onder leiding van de trainers Shad en Tomás werd het een mooi voetbalseizoen. Bij het team van Shad en Tomos  zag  je tijdens het seizoen een mooie ontwikkeling.  Zowel in teamontwikkeling als de individuele ontwikkeling. Er werd op goed niveau getraind op de basistechnieken van het voetbalspel maar het mooiste was nog dat er met heel veel plezier wedstrijden werden gespeeld. Echt leuk om te zien. SUPER!
   
  O8, O9 en O10
  Onder leiding van hoofdtrainer Robin Verhage en zijn assistenten was het maandag, woensdag en zaterdagochtend weer genieten om de jongens van 8/9/10 te zien trainingen en voetballen.  Met specifieke  circuittrainingen onder leiding van Robin, Rene en zijn assistenten zag  je de voetballertjes met grote stappen vooruit gaan.
  Het is prachtig om te zien met hoeveel beleving elke keer de trainingen werden gegeven en welk positief effect dat had op de voetballertjes. Kortom: de aandacht die RKAVV geeft aan deze leeftijdsgroep is, in eerste instantie qua sociale ontwikkeling voor de spelers, is ongekend. Dat dat effect heeft op de voetbalkwaliteiten laat zich raden. Klasse!
   
  De RKAVV Voetbalschool
  Vanaf 27 september waren we gestart met de RKAVV voetbalschool.
  Een initiatief om spelers verder te ontwikkelen en een stimulans te geven aan hun voetbaltalent.
  We zijn begonnen met 12 voetballers en 2 keepers van onder 9/10/11 en 12. Later in het seizoen sloten daar nog een aantal talenten bij die de kans kregen om deel te nemen aan de RKAVV voetbalschool.
  De talenten kregen de mogelijkheid om één extra training per week te volgen buiten de training van hun eigen team om. Zo konden de voetballers zich meten met andere leeftijdsgenoten.
  De trainingen werden aangeboden in de visie van de RKAVV jeugdopleiding en begeleid door de studenten van het ROC Mondriaan-trainer Brian de Jong, onder leiding van HJO Jan de Jong.
   
  Succesvolle ADO-Clinic bij RKAVV
  Onder leiding van Dennis van Steen van ADO Den Haag werden er 130 kinderen vermaakt op het hoofdveld van RKAVV met veel oefeningen en partijspellen.
  De hoeveelheid vrijwilligers deze middag was overweldigend! Aan handjes was er dus geen tekort. Ook het kantinepersoneel stond veel drinkbekertjes te vullen en DJ Jan verzorgde de muziek op de hem welbekende manier!

  Hervatting trainingen
  De jeugd mag weer trainen. Dat is fantastisch! Het heeft nu weinig met voetbal te maken maar meer met algehele situatie in de wereld. Onze kinderen kunnen gelukkig weer even stoom afblazen. Ook kinderen die geen lid zijn mogen bij ons daarin meedoen. Opgeven kunnen ze zich op corona@rkavv.nl.
  Speciale dank gaat uit naar hen die dit zo snel hebben bewerkstelligd en de toezichthouders die dit iedere dag in gele hesjes, o.l.v. Sabine, begeleiden! Dank daarvoor!
   
  Conclusie
  Aan het eind van dit seizoen kan ik niet anders dan concluderen dat we weer stappen hebben gemaakt in de ontwikkeling met onze jeugdopleiding. Als club mogen we trots zijn op de prestaties van onze jeugdteams.
   
  Ik wil iedere speler, trainer, leider, vrijwilliger en ouder bedanken voor een mooi voetbalseizoen bij de jeugdafdeling van RKAVV!
   
  Met vriendelijke groeten
  Jan de Jong HJO RKAVV

rfwbs-sliderfwbs-slide