• JO10 en JO11 seizoen 2023/2024 – DE AFTRAP

    Afgelopen woensdag zijn (bijna) alle jeugdtrainers van de nieuwe JO10 en JO11 op RKAVV bij elkaar gekomen voor “De Aftrap” van seizoen 2023/2024. Deze bijeenkomst stond allereerst in het teken van de start van de nieuwe hoofdtrainer van de JO10 en JO11, Sjors Verhagen. Sjors is voor velen binnen RKAVV geen onbekende. Sjors is zelf in de jeugd van RKAVV begonnen en na een carrière bij ADO Den Haag, Sparta, F.C. Dordrecht en Westlandia heeft hij een aantal jaar geleden zijn actieve voetbalcarrière afgesloten als aanvoerder van het eerste elftal van RKAVV. Behalve Sjors Verhagen en de trainers waren ook René Vader (technisch jeugdcoördinator) en Kees van Kooten (coördinator JO10 en JO11) bij deze aftrap aanwezig.

    Naast de start van Sjors als hoofdtrainer zijn er drie belangrijke zaken voor komend seizoen besproken. Allereerst heeft Sjors de opzet van de trainingen toegelicht. Het seizoen zal in 5 blokken worden verdeeld, waarbij ieder blok (met een schoolvakantie als natuurlijk einde) uit dezelfde trainingsstof bestaat. Deze trainingstof wordt voorbereid door Sjors en is voor ieder team gelijk, maar verschilt in intensiteit en complexiteit. Dit om ervoor te zorgen dat alle teams op hun eigen niveau de training kunnen uitvoeren.

    Het tweede punt van de agenda ging over de teamindeling. Het streven is om zoveel als mogelijk de teams van het huidige seizoen in tact te laten. Rust en structuur vormen de basis, waarbij het vasthouden aan de huidige teamindeling hier absoluut aan bijdraagt. Uiteraard zullen jongens, waarvan wij vinden dat ze zichtbaar aan de boven- of onderkant van het teamniveau zitten, apart worden beoordeeld en gaan we kijken of we deze jongens aan een ander team kunnen toevoegen.

    Het laatste punt ging over onze regels en de rol die wij van ouders verwachten. Enerzijds zal er voor de zomervakantie een dringend verzoek richting de ouders gaan voor ondersteuning op de training. Het aantal trainers is op dit moment zeer beperkt, zeker gezien de groei die wij de afgelopen maanden hebben doorgemaakt binnen de jeugd van RKAVV. Dit is natuurlijk een heel goed teken, maar om alle jongens de juiste training te kunnen geven hebben we echt meer ondersteuning nodig. Daarnaast vinden we het heel belangrijk dat ieder team dezelfde regels gaat hanteren. En dit gaat niet alleen over gedrag tijdens trainingen en wedstrijden, maar ook over op tijd komen, afmelden en over het in orde hebben van het tenue. Deze regels zullen tijdig worden gecommuniceerd aan de ouders en jongens voor aanvang van seizoen 2023/2024.

    Ondanks het einde van een druk seizoen was de energie om er ook komend seizoen een succes van te maken duidelijk te merken! Deze trainers hebben er heel veel zin in, maar eerst in de lader tijdens de welverdiende zomerstop!

rfwbs-sliderfwbs-slide