Er zijn nog geen wedstrijdverslagen voor dit team.
  • RKAVV JO17-1 opent competitie met overtuigende zege

Zaterdag 21 september 2019

Door Jonas Bloemen

Na drie teleurstellende bekerwedstrijden begon ook voor RKAVV JO17-1 de competitie. Later dan de gemiddelde teams trapte het het hoofdklasseseizoen af. Op bezoek bij DHL werd er namelijk pas om 16.00 uur aangevangen. Alsof we nog niet lang genoeg op de start van de competitie hadden zitten wachten. Na vorig seizoen een zeldzaam uitstapje te hebben gemaakt naar de eerste klasse, komen de matadoren van het trio Wijsman, Van Brecht en Bloemen (hierna supertrio genoemd) dit seizoen weer uit in de hoofdklasse. De eerste tegenstander: DHL.

Het supertrio werd vrijdagmiddag al op een vervelende mededeling getrakteerd: vanwege een verbouwing had DHL geen kleedkamer ter beschikking voor ons. Het supertrio liet hun creatieve breinen hard kraken en kwamen uiteindelijk tot de conclusie dat de zon zou gaan schijnen en er dus maar naast het veld omgekleed zou moeten worden. Eenmaal aangekomen klommen er dus zeventien spelers de tribune op om zich aldaar in het spiksplinternieuwe tenue te hijsen. Dankzij onze sponsor Toko Menteng lopen de boys er dit seizoen mooi bij.

De openingsfase was voor beide ploegen nog wat aftasten. Uiteindelijk nam RKAVV al vrij snel het initiatief en dat resulteerde vrij vlot in een aantal goede aanvallen. Pas na een half uur zette de rood-witte brigade het overwicht ook om in een treffer. Na een mooie actie werd Bink gevloerd en de scheidsrechter wees zonder twijfel naar de strafschopstip. Oussama faalde niet van elf meter en zette zijn ploeg voor het eerst dit seizoen op voorsprong: 0-1. Wat volgde was een ijzersterke fase waarin RKAVV veel kansen creƫerde. Toen DHL vlak voor rust een keer aan de andere kant kwam was het Ardjouno die zijn werk als keeper goed deed. Eenmaal kwam RKAVV met de schrik vrij nadat een corner bijna in eigen doel werd gewerkt, toen bracht de paal redding.

Na rust ging RKAVV door waar het gebleven was. Het speelde leuk voetbal en was veel op de helft van de gastheren. Binnen vijf minuten was de score dan ook verdubbeld. Na een goede pass van Anass gaf Bink de bal perfect voor zodat Martijn de 0-2 binnen kon koppen. Die treffer gaf de ploeg nog meer vertrouwen en DHL kwam er amper meer aan te pas. Een groot compliment ook aan de Leidschendamse achterhoede die zich zeer stabiel toonde. Met nog 23 minuten op de klok kwam Yassine in het veld. Hij had nog geen minuut nodig om de 0-3 op het scorebord te zetten. Na een pass van Anass kwam Yassine naar binnen en plaatste de bal perfect in de onderhoek. Tien minuten later herhaalde hij dat kunstje. Opnieuw was Anass de aangever en rondde Yassine fraai af: 0-4. Alsof dat nog niet genoeg was trakteerde Nathan de meegereisde supporters ook nog op de 0-5.

Goed gespeeld, vijf doelpunten gemaakt en de nul gehouden. Een prima start van de terugkeer in de hoofdklasse. Volgende week ontvangen wij Docos. Na afloop wordt er gezorgd voor een gezellige middag met de spelers, ouders, broertjes en zusjes. Op naar een mooi seizoen!