• JO19-1 wint kraker van VELO op karakter

  De JO19-1 heeft uitstekende zaken gedaan. Op bezoek bij VELO, dat voorafgaand evenveel punten had, werd er in een spannende wedstrijd met 1-3 gewonnen. Door deze driepunter nestelt RKAVV zich steviger in de top van de derde divisie.
   
  Vooraf waren de belangen duidelijk. De winnaar van deze wedstrijd zou aanhaken bij de bovenste plekken van de competitie terwijl de verliezer daarvoor zou afhaken. Hoewel RKAVV gretig aan de wedstrijd begon en ook al snel twee grote kansen kreeg, keek het na acht minuten toch tegen een achterstand aan. De thuisploeg gokte voornamelijk op lange ballen via de verre uittrap van de doelman. Hier ontstond het eerste gevaar voor VELO door en dat resulteerde direct in een doelpunt: 1-0. RKAVV herpakte zich snel en met het bekende combinatiespel kwam het steeds vaker bij het strafschopgebied van VELO. 
   
  Na een kleine twintig minuten was het Rinus die zichzelf met een goede actie in schietpositie bracht. Hij schoot vanuit een moeilijke hoek vervolgens de 1-1 in het doel. Ook hierna was het RKAVV dat het spel maakte, maar de rood-witten moesten waken voor de vele lange ballen die het te verwerken kreeg. 
   
  Na rust trok RKAVV al snel de wedstrijd naar zich toe. Al na vier minuten schoot Rinus een voorzet van Bruno perfect tegen de touwen: 1-2. RKAVV bleef het spel maken, maar kwam steeds meer terecht in veel fysieke duels. Naast het snelle combinatiespel werd er nu ook wat anders gevraagd van de Leidschendammers: strijden. De spelers van RKAVV trokken als team ten strijde en voerden dit perfect uit. VELO kwam hierdoor nauwelijks meer bij het vijandelijke doel en zelf kreeg RKAVV veel ruimte en uiteindelijk ook kansen. 
   
  Halverwege de tweede helft kreeg Rinus de uitgelezen kans om zijn hattrick compleet te maken. Na een overtreding op Bruno mocht hij aanleggen voor een strafschop. Die werd echter knap gekeerd door de VELO-doelman waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. Een kwartier voor tijd viel een derde Leidschendamse treffer alsnog. Na een fraaie solo van Serge rondde hij zelf af: 1-3. Als een hecht collectief trok RKAVV vervolgens de drie belangrijke punten over de streep.
   
  Hierdoor blijft RKAVV op de vierde plaats staan. Zaterdag volgt wederom een topper. Om 10.30 uur speelt de JO19-1 dan een thuiswedstrijd tegen Voorschoten, dat met slechts één punt minder RKAVV op de hielen zit.
rfwbs-sliderfwbs-slide