• Ongeloof, verbazing en teleurstelling wisselde elkaar af in de kleedkamer van RKAVV na afloop. Het had in de negentig minuten voetbal die vooraf gingen ruim twintig kansen om zeep geholpen, weinig weggegeven maar toch stapte de Leidschendammers als verliezer van het veld van UDI’19. 

    RKAVV startte slap aan de belangrijke wedstrijd. Het liet UDI in de openingsfase voetballen wat zorgde voor een vroege openingstreffer. Nadat een UDI aanvaller tegen Peter Lomonaco aan liep kregen de Brabanders een wel heel goedkope strafschop. Het cadeautje werd uitgepakt door Sam Wassenberg: 1-0. RKAVV moest dus uit zijn schulp kruipen en deed dat verrassend snel. Vanaf de twintigste minuut nam het het initatief en gaf dat eigenlijk daarna niet meer uit handen. Het was tevens het startsein voor een legio aan kansen dat de Leidschendammers kregen. 

    Uit een voorzet van Hayden Bergen kopte Rico de Boer hard richting doel, maar zijn kopbal belandde op de lat. Robin Steffens mocht vervolgens aanleggen voor de rebound maar schoot de bal hoog over het lege doel. Ook een vrije trap van Hamza Boukhari vloog bijna binnen nadat deze door alles en iedereen gemist werd. RKAVV klopte nadrukkelijk op de deur maar UDI bleek gevaarlijk met haar counters. Na een half uur redde Mike Ten Kroode fraai een inzet van Marc Koot. Op slag van rust was het opnieuw RKAVV dat een grote kans kreeg. Uit een corner stuurde Jordy de Wit de bal met zijn hoofd snoeihard richting goal maar de doelman bracht nog net redding. 

    Na rust kwam RKAVV sterk uit de startblokken. Al binnen een minuut na de theepauze had Hamza Boukhari voor twee hachelijke momenten in het strafschopgebied van UDI gezorgd. Vlak daarna spatte een geweldige pegel van Robin Steffens uiteen op de lat. Zoals al zo vaak dit seizoen krijgt het kansen missende RKAVV de deksel op de neus. Na een uur spelen was UDI weer eens op de helft van RKAVV te vinden. Sidney Gakpo probeerde van heel ver maar eens te schieten en tot ieders verbazing vloog zijn inzet de kruising in: 2-0. Het eerste Brabantse schot op doel in het tweede bedrijf was wel meteen raak. 

    Het leek een zware middag te gaan worden voor de ploeg van Maurizio Ceccuci maar binnen zeven minuten had het de aansluitingstreffer gevonden. Remco Overdevest kopte binnen, de bal leek al over de doellijn te zijn geweest, maar Peter Lomonaco gaf voor de zekerheid nog een tikje tegen de bal: 2-1. Eindelijk scoorde RKAVV en gezien de dominantie die het had kon het niet anders dan dat er een gelijkmaker zou volgen. Die gelijkmaker hing in de lucht maar waar arbiter Benlamkaddem aan de andere kant heel gemakkelijk een strafschop gaf wuifde hij twee handsballen van UDI’19 in het strafschopgebied weg. 

    Terwijl RKAVV de Brabanders steeds meer naar achteren drong verdedigde UDI met negen spelers. Toch wist RKAVV nog steeds een hoop kansen te creëren maar het mocht niet baten. Schoten van Robin Steffens en Hamza Boukhari vlogen naast en een kopbal van Peter Lomonaco ging slechts millimeters over. In de blessuretijd leek RKAVV alsnog de meer dan verdiende gelijkmaker te produceren. Een fraaie omhaal van Hamza Boukhari leek doel te treffen maar via de binnenkant van de paal stuitte de bal uit het doel. 

rfwbs-sliderfwbs-slide