• Kerst- en nieuwjaarsgroet

   

  Beste RKAVVers,

  Een bewogen jubileumjaar 2022 loopt ten einde. We hebben er een eerste seizoenshelft op zitten waarin weer volop gevoetbald kon worden, we elkaar weer konden ontmoeten en waar COVID-19 naar de achtergrond verdwenen is.

  We leven in een veranderende maatschappij die individualistischer, eenzamer en materiëler wordt. De woorden ego en social media komen bij mij op. RKAVV is een gelukkig een vereniging waar mensen centraal staan, samenkomen om activiteiten te ondernemen en elkaar te ontmoeten. Maak daar gebruik van!

  Kerst is van oorsprong een religieus feest, wat verworden is tot een feest waar familie weer tot elkaar kan komen en we terug kunnen gaan naar de kernwaarden van ons bestaan. Religie staat voor kernwaarden en vreedzaam met elkaar leven. Alle religies zijn bij ons welkom. De universele kernwaarden zijn in mijn optiek respect, oprechtheid en er voor elkaar zijn. Daar staan wij als RKAVV ook voor.

  We hebben dit jaar met een aantal vrijwilligers succesvolle (jubileum)activiteiten georganiseerd waar veel mensen plezier aan hebben beleefd. Voorbeelden daarvan zijn: de activiteiten van de eeuwfeesten, het festival unlimited, het buurtresto, het klaverjassen, maar ook de tijdelijke asielzoekersopvang op ons complex. De door WIJZIJNRKAVV mede mogelijk gemaakte recente kerstveiling leverde een leuke avond voor de aanwezigen op met een recordopbrengst van €45.000. Ik ben trots op al die RKAVVers die van deze activiteiten elke dag een succes maken!

  Daarnaast kan een kantine alleen maar open zijn wanneer er mensen zijn die dit mogelijk maken. Ik roep spelers en ouders op om gehoor te geven aan jullie kantinetaak. Dat is maar 1 keer per seizoen en brengt jullie ook in contact met andere RKAVVers en bezoekers

  Ik roep jullie hierbij allemaal (en individueel) op om aan een of meer verenigingstaken deel te nemen; immers vele handen maken licht werk. Dat zorgt weer voor sociale verbinding. Wij staan er open voor en verwelkomen jullie van harte. Ik wil jullie als leden en ouders van leden vragen om vanuit je werk of interesse met ons in contact te komen voor een van de taken binnen RKAVV. Ondernemers en sponsoren zijn ook welkom om zich te verbinden aan de sociaal maatschappelijke doelen die RKAVV verwezenlijkt.

  Ik nu even terug op het ego en social media. Ego heeft niets te maken met respect voor het individu en wie jij bent. Materiële zaken bepalen ook niet wie jij bent. Je gezondheid, liefde voor jezelf, veiligheid, respect, een dak boven je hoofd, een inkomen, familie en vrienden dat is waar het om gaat. Zeg ook eens gedag tegen je buren en ga het gesprek met hen aan dan ontstaat er wellicht iets moois.

  Social media en “nieuws” is nu vaak gericht op fake news, het beschadigen van individuen zonder wederhoor en/of feiten en is vaak respectloos. Ik zie dat met de mobiele telefoon iedereen 24/7 aan staat. Leg de mobiele telefoon ook eens een keer weg en praat met elkaar in plaats van Whatsappen. Er gaat dan een wereld voor je open.

  Als je iets ziet of hoort, stel dan vragen voordat je oordeelt; een verhaal heeft altijd twee kanten. We zien gelukkig ook veel positiefs op social media waar leden van RKAVV gelukkig hun steentje aan bijdragen. In 2023 hoop ik dat we teruggaan naar onze kernwaarden. Dit begint bij jezelf en de mensen die je dierbaar zijn.

  Terugkijken is van belang om er van te leren en klaar te zijn voor de toekomst. Ik wens jullie een gezond, gelukkig, respectvol, vreedzaam, sportief en liefdevol 2023 toe.

  Alex Wijnen - Voorzitter RKAVV

rfwbs-sliderfwbs-slide