• RKAVV heeft, na drie gelijke spelen, de eerste driepunter van het seizoen binnen. Op eigen veld keek het na 89 minuten tegen een 0-1 achterstand aan tegen het Gelderse De Bataven. Vijf minuten later stapte de Leidschendammers met een 2-1 zege op zak van het veld.

    Hoewel beide ploegen voorafgaand weinig doelpunten hadden gemaakt, leek het in de eerste twee minuten niet op een 0-0 wedstrijd uit te gaan draaien. Al na dertig seconden kreeg Rick Maatman een mogelijkheid om de bezoekers op voorsprong te zetten. In de tegenaanval werd ook RKAVV direct gevaarlijk, maar doelman Wels lag een vroege treffer in de weg. Een spectaculair duel leek het gevolg, ware het niet de twee echte kansen die de eerste helft telde al hadden plaatsgevonden. Beide ploegen waren slordig wat resulteerde in een 0-0 ruststand.

    Ook na rust hadden de ploegen vooral moeite met zichzelf. Bas van Gaal brak uiteindelijk na een uur spelen de ban. Op aangeven van Emile Lieuwen straft Van Gaal defensief falen van RKAVV af: 0-1. Maar ook na de openingstreffer bleef het duel tam. RKAVV ging meer drukken en kreeg de laatste twintig minuten het overwicht. Trainer Maurizio Ceccucci stuurde zijn hele centrale duo naar voren om een slotoffenssief te forceren. Dat had duidelijk effect want RKAVV creëerde een aantal goede kansen. Met nog één minuut op de klok werkte Peter Lomonaco uiteindelijk de 1-1 binnen. Een stand waarmee de gastheren niet genoeg namen, want in de blessuretijd werd de druk nog steeds hoog opgevoerd. In de tweede minuut van de blessuretijd bezorgde Mitchel Beijersbergen met een rake kopbal RKAVV uiteindelijk de drie punten: 2-1.

rfwbs-sliderfwbs-slide