• Onder 23-1 legt het af tegen Kolping Boys

  Een Strijd vol Wendingen en Uitdagingen (ruststand 1-0 / eindstand 3-2)
   
  In de eerste uitwedstrijd van het seizoen, in Alkmaar, stond RKAVV voor een uitdaging, aangezien twee basisspelers zich de ochtend voor de wedstrijd afmeldden wegens blessures. Dit betekende dat er een beroep werd gedaan op het improvisatievermogen van de technische staf. Met de terugkeer van Bas van de Sterre en Floyd van Ommeren in de basis, beiden in voor hun wat andere posities dan zij gewend zijn, was het doel duidelijk: de overwinning behalen.
   
  De eerste helft begon enigszins rommelig, met Kolping Boys die opportunistisch speelde en daarmee veel druk uitoefende op de verdediging van RKAVV. Helaas leidde een niet bestrafte overduidelijke overtreding op Zezito Baptista de Pina tot een doelpunt voor Kolping Boys, waardoor ze op 1-0 kwamen. Ondanks de kansen voor Boy Hoevenaar en Jeffrey Bolleboom voor de rust, slaagde RKAVV er niet in om de stand gelijk te trekken.
   
  In de rust bracht coach Curtis Martels Bink Schrier in, wat al snel resulteerde in een offensief van RKAVV dat leidde tot de 1-1. Een geweldige aanval werd afgerond met een assist van Schrier op Tomas da Palma Horta.
  Helaas maakte RKAVV enkele inschattingsfouten in de verdediging, waardoor Kolping Boys de voorsprong kon vergroten naar 2-1 en later zelfs naar 3-1. Ondanks de immense druk die RKAVV uitoefende, resulteerde dit slechts in een prachtige goal van Bink Schrier.
   
  Keeper Simon Damen verdiende veel lof voor zijn uitstekende optreden en hield zijn team meerdere keren op de been. De wissels die werden doorgevoerd door coach Curtis Martels, met invallers Majd Ramadan en Gijs Massoud, konden helaas het tij niet keren.
   
  Bink Schrier verdiende een extra compliment voor zijn sterke invalbeurt en doelpunt, alsook Daan van Gaalen en Thom Riemen die verdedigend het team hebben gedragen.
   
  Al met al kan worden geconcludeerd dat er veel meer in deze wedstrijd zat voor RKAVV, zeker wanneer de creatieve spelers terugkeren van de blessures.
   
  Volgende week wacht Legmeervogels. Met de juiste focus en inzet kan RKAVV de volgende uitdaging met vertrouwen tegemoet zien!

rfwbs-sliderfwbs-slide