• Snelheden van meer dan 300km/h

  Afgelopen zondag 17 oktober was het zover! De JO18-1 stond klaar op de grid om virtueel te gaan racen als Max, Lewis, Daniel of Lando. Op de Binckhorstlaan bij VRX1 stonden 4 simulatoren klaar voor onze jongens om de strijd met elkaar aan te gaan op de Red Bull Ring in Oostenrijk.

  Na het instappen werden de Virtual Reality brillen opgedaan, om zo midden in de actie te zitten, en werd er eerst 5 minuten geoefend. Het sturen, gas geven, remmen en, in sommige gevallen, handmatig schakelen viel nog niet mee. Menig auto belandde met meer dan 300km/u in de muur. Dat in combinatie met een VR-bril geeft een heel vreemd gevoel en gaf soms leuke schrikreacties van de coureur. Je hersenen ervaren het immers wel als ‘echt’. Gelukkig maar dat je heb je hier geen last van de G-krachten.

  Na het oefenen was het tijd om te kwalificeren. In groepjes van 4 werd er telkens een 6-tal rondjes gereden om de snelste tijd neer te zetten. Dat het niet eenvoudig was, bleek wel uit de grote hoeveelheid ongeldig verklaarde rondetijden. Tja, die track-limits zijn er niet voor niets. Nadat de 4 groepen klaar waren met kwalificeren was het tijd voor de finale met Yvo, Wesley, Colin en Allie.

  Tijdens de finale was het geen kwestie meer van de snelste tijd neerzetten, maar gewoon om als eerste over de finishlijn te rijden als de zwart/witte vlag gezwaaid wordt. Na 6 spannende rondjes was het uiteindelijk Yvo die in de laatste bocht de eerste plaats opeiste van Wesley. Colin was uiteindelijk derde en Allie is niet eens gefinisht omdat hij ondersteboven ergens op het circuit lag.

  De jongens hebben het onwijs naar hun zin gehad deze twee uur en mocht je ook enthousiast zijn geworden, dan kan je via www.vrx1.nl een arrangement boeken voor je team.

   

      

      

rfwbs-sliderfwbs-slide