• Remco Overdevest schiet RKAVV naar zege in Groningen

RKAVV heeft in het Groningse Haren uitstekende zaken gedaan. Op bezoek bij de nummer twee op de ranglijst, Be Quick 1887, werd een uitstekende wedstrijd op de mat gelegd. RKAVV vergat echter eerder de trekker over te halen, maar in de slotfase beloonde Remco Overdevest het sterke spel van de Leidschendammers alsnog.

Met een reis van ruim 232 kilometer is het treffen met Be Quick 1887 voor RKAVV de verste uitwedstrijd van het seizoen. Vooraf was duidelijk dat de ploeg van trainer Maurizio Ceccucci een lastige klus stond te wachten. Be Quick verloor slechts één keer, stond op de tweede plaats en won zijn laatste drie wedstrijden. Toch reisde RKAVV met vertrouwen af naar het Hoge Noorden. De Leidschendammers hielden al drie wedstrijden op een rij de nul. Een overwinning op Be Quick zou definitieve aansluiting met de top van de hoofdklasse betekenen.

RKAVV nam vanaf de aftrap het initiatief. Al binnen één minuut kreeg het ook meteen de eerste kans van de wedstrijd. Na een diepe bal van Mike van Toor kwam Edwin Agyare direct voor het doel, maar zijn schot ging naast. Na een kwartier werd ook Be Quick voor het eerst gevaarlijk. Op aangeven van Kyron van der Kaap schoot Geertjan Liewes van dichtbij over. In de tegenaanval was Remco Overdevest dichtbij een RKAVV-treffer. Nadat Justin van Rijswijk de bal terug legde, schoot Overdevest vanuit de draai op de paal.

RKAVV had een overwicht, maar toch moest het publiek in Stadion Esserberg het een kwartier lang zonder noemenswaardige kansen doen. Pas tien minuten voor rust werd RKAVV weer meermaals gevaarlijk. Zo had doelman Bakker moeite met een schot van Zakaria Amrani. Bakker liet de inzet van Amrani los waarna Mike van Toor bijna de bal in het doel kon tikken. Bakker behoedde zijn ploeg niet veel later wel voor een achterstand. Nadat Yani Bouras de bal onderschepte, probeerde hij van een flinke afstand de bal over de goalie heen te schieten. Een hele fraaie poging van de RKAVV-spits, maar doelman Bakker bracht net op tijd redding.

Waar RKAVV in de eerste vijfenveertig minuten al een licht overwicht had, kwam Be Quick er na rust helemaal niet meer aan te pas. RKAVV was heer en meester en al snel diende de eerste kans voor de gasten zich alweer aan. Mike van Toor raakte een afvallende bal heerlijk, maar zijn poging vloog net naast het doel. Ook Jubilee Djan was dichtbij een doelpunt. Na een goede actie mocht hij van dichtbij aanleggen, maar doelman Bakker bracht opnieuw redding. De Groningse goalie moest in de tweede helft meerdere keren handelend optreden. Zo had hij veel moeite met een goed schot van Edwin Agyare. Agyare kreeg niet veel later opnieuw een goede mogelijkheid. Na een puike actie schoot hij millimeters voorlangs.

Met nog twintig minuten op de klok bleef het wachten op een Leidschendamse treffer. De RKAVV-defensie speelde opnieuw een ijzersterke wedstrijd. Esin Gula pakte zo ongeveer elke bal af op het middenveld en het centrale duo Van Rijswijk en Metin stond als een huis. Doelman Mike Ten Kroode beleefde een hele rustige middag in Haren. In de slotfase stuitte Zakaria Amrani met twee fraaie zwabberschoten op keeper Bakker. De combinaties bij RKAVV liepen in Groningen geweldig. De ene na de andere prachtige aanval werd op de mat gelegd.
    Zeven minuten voor tijd kwam RKAVV dan toch op voorsprong. Nadat Yani Bouras de bal doorkopte schoot Remco Overdevest op zeer fraaie wijze de 0-1 in de bovenhoek. Een geweldige treffer en RKAVV had eindelijk het doelpunt waar het alle recht op had. Ook na de 0-1 kwam Be Quick amper nog tot echte kansen. Vlak voor tijd kreeg de thuisploeg nog wel een goede kans toen Martijn van Maastrigt van dichtbij overschoot. Uiteindelijk trok RKAVV de overwinning vrij eenvoudig naar zich toe en stapten de Leidschendammers zeer tevreden in de bus terug naar het westen. Het nestelt zich in de top van de hoofdklasse, speelde een hele goede wedstrijd en hield voor de vierde wedstrijd op een rij de nul.

Volgende week speelt RKAVV in Alphen aan den Rijn een kraker tegen Alphense Boys. De twee ploegen hebben allebei vijftien punten en gaan onderling uitmaken wie zich richting plek twee mag gaan begeven.