• RKAVV beëindigt bizarre zegereeks kampioen TOGB

  In de slotronde van de hoofdklasse heeft RKAVV een einde gemaakt aan de zegereeks van veertien wedstrijden van TOGB. De geel-zwarten uit Berkel en Rodenrijs reisden als kersverse kampioen af naar Leidschendam. Ter gelegenheid van de vorige week behaalde titel ontving TOGB-aanvoerder Jordan Weegman van RKAVV-captain Robin Steffens een grote bos bloemen. 

  RKAVV kwam goed uit de startblokken. De gastheren kregen dan ook de eerste kans van de wedstrijd. Remco Overdevest dribbelde knap door de TOGB-defensie heen maar stuitte vervolgens op doelman Colin Kraaijbeek. Een aantal minuten later kreeg Overdevest opnieuw een grote kans om de score te openen. Na een fraaie combinatie met Khashayar Saeb schoot Overdevest van dichtbij hoog over. Ook Saeb zelf had een mogelijkheid om de score te openen. Na een afvallende bal nam hij de bal vol op zijn pantoffel, waarna zijn inzet snoeihard langs de kruising vloog. 

  RKAVV drukte TOGB terug, maar vergat om een doelpunt te maken. Zoals vaak dit seizoen, was het aan de andere kant vervolgens wel direct raak. Na twaalf minuten was het namelijk TOGB dat de score opende. Op aangeven van Twan Verdel wist Sven Paternot de bal in het doel te tikken: 0-1. Na de openingstreffer bleven grote kansen even uit voor RKAVV, maar was het wel het meeste aan de bal. Halverwege het eerste bedrijf werd Remco Overdevest in het strafschopgebied neergelegd door Michel van der Elst. Arbiter Souwen wees naar de stip en de penalty werd vervolgens benut door Luuk Gijsbertsen: 1-1. Vijf minuten later leek Gijsbertsen RKAVV op voorsprong te brengen. Een harde kopbal werd echter nog net van de doellijn afgehaald door Finn Ameling. 

  Waar RKAVV gevaarlijk aan de wedstrijd begon, was het na rust TOGB dat uit de startblokken schoot. Nog geen minuut na de pauze schoot Twan Verdel op de lat en in de vijf minuten die volgde was het af en toe hectisch voor het Leidschendamse doel. Vervolgens kabbelde de wedstrijd voort en vielen er nauwelijks echt grote kansen te noteren. Met nog ruim twintig minuten te gaan werd Joep Roovers onder luid applaus gewisseld. Roovers, die werd vervangen door Nick Gardenier, speelde zijn laatste wedstrijd in het shirt van RKAVV. Hij vertrekt naar het Zoetermeerse DSO. In de slotfase gaf RKAVV was extra gas en kreeg het een aantal grote kansen om de wedstrijd te winnen. Eerst werd een doelpunt van Asim Metin afgekeurd wegens buitenspel en even later gebeurde met een treffer van invaller Sebastian Haarlemmer hetzelfde. Ook Remco Overdevest kreeg nog twee goede mogelijkheden om RKAVV aan drie punten te helpen. Eerst wipte hij, na een pass op maat van Asim Metin, de bal over het doel heen en even later strandde zijn schot op de vuisten van doelman Kraaijbeek. In de slotminuut van de wedstrijd kreeg ook RKAVV-doelman Petter van Pruijssen een applauswissel. Hij keepte, op twee jaar Excelsior na, zijn hele leven bij RKAVV en ruilt de Leidschendamse club na de zomer in voor Forum Sport.

  Gescoord werd er niet meer en zo eindigde het treffen tussen RKAVV en TOGB in 1-1. RKAVV eindigt op de zesde plaats, met slechts zes nederlagen. Het verloor evenveel wedstrijden als de gehele top drie, maar het speelde te vaak gelijk om een serieuze gooi te doen naar de prijzen. Maar liefst elf keer deelde het de punten, even vaak als dat het een wedstrijd winnend afsloot.

  Blinde Pool
  De JACKPOT van 150 euro is gewonnen door Andy Wibier. Hij had zowel de ruststand en eindstand juist, 1-1 (1-10). Hij kreeg de lach niet meer van zijn gezicht (zie foto onder). Andy is de voorzitter van TOGB en hij doneert zijn prijs aan het TOGB Jeugdkamp.

  Loterij
  162 Miele Stofzuiger
  202 Jägermeister
  211 Dutch Drop
  508 Dutch Drop
  436 Dutch Drop
  453 Smirnov wodka
  184 Koekie likeur
  511 Mighty Mug PREMIUM COFFEE
  472 L’ATELIER chocolade
  421 L’ATELIER chocolade
  273 L’ATELIER chocolade
  313 L’ATELIER chocolade
  169 L’ATELIER chocolade
  411 Bena Ethiopan Coffee
  286, 196, 261, 487, 144 Patatje met saus naar keuze
  267, 350 Pitcher Bier

  Wat gewonnen? Stuur een mail naar loterij@rkavv.nl

  Winnaars dienen zich binnen een week te melden.
  Niet gemeld? Dan nemen we die prijs weer mee voor een volgende wedstrijd.

rfwbs-sliderfwbs-slide