• RKAVV heeft zichzelf getrakteerd op een mooi paascadeau. Op eigen veld was het veel te sterk voor SWZ BOSO Sneek. Dankzij de driepunter kan RKAVV zich gaan opmaken voor een competitieslot waar wellicht nog een toetje te behalen valt.

Pupil van de week Bastiaan Toet scoorde de eerste voor RKAVV! Meer foto's van de wedstrijd op www.sportfotosvanhans.nl

Binnen dertig seconden had RKAVV al de leiding kunnen nemen. Robin Steffens controleerde de bal met zijn borst en legde de bal panklaar neer voor Remco Overdevest. De inzet van Overdevest ging echter naast. Tien minuten later testte Rico de Boer doelman Klaas Boersma voor het eerst. Hij haalde hard uit en Boersma kende enige moeite met de pegel van De Boer. Na een klein half doken plots de Friezen op voor het doel van RKAVV. Gerben Visser zag zijn kopbal richting de kruising vliegen, ware het niet dat keeper Ten Kroode knap de bal tot een corner wist te verwerken. Aan de andere kant kreeg RKAVV een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Nadat Sjors Verhagen werd neergelegd in het strafschopgebied ging de bal op de stip. Oalid Faik schoot de elf metertrap slecht in en zag de strafschop gekeerd worden door Boersma. Drie minuten later opende RKAVV alsnog de score. Na een splijtende pass van Serano van der Hurk was het Peter Lomonaco die koeltjes de 1-0 op het scorebord zette.

Ook aan de tweede helft startte RKAVV goed. Het was vanaf de aftrap dreigend wat resulteerde in onder andere een kans voor Serano van der Hurk. Van Der Hurk schoot millimeters voorlangs. Het Leidschendamse overwicht was duidelijk, maar tot doelpunten kwam het lang niet. Jordy de Wit kopte een vrije trap, van de uitblinkende Sjors Verhagen, in de handen van de keeper. Diezelfde keeper stond even later ook een doelpunt van Oalid Faik in de weg. Met nog een kwartier op de klok gooide Robin Steffens de wedstrijd op slot. Na puik voorbereidend werk van Remco Overdevest knalde aanvoerder Steffens de bal keurig in de onderhoek: 2-0. Nog geen anderhalve minuut later bleef Serano van der Hurk rustig, hij omspeelde twee spelers en de doelman waarna hij vervolgens voor de 3-0 tekende. RKAVV leek op stoom want Remco Overdevest had binnen een minuut zelfs de vierde op zijn schoen. Hij schoot echter van dichtbij over. In de laatste tien minuten stonden er bij RKAVV maar liefst acht spelers uit de eigen jeugdopleiding binnen de lijnen. Dat de Friezen in de slotminuut nog een eretreffer wisten te produceren mocht het feestje niet meer verpesten. RKAVV heeft na een 3-1 overwinning op SWZ BOSO Sneek nu al evenveel punten als vorig jaar.