• RKAVV en Be Quick scoren niet

  Na vier thuiszeges op een rij, is RKAVV er dit keer niet in geslaagd om de volle buit in Leidschendam te houden. Tegen Be Quick 1887 kwam de ploeg van Maurizio Ceccucci niet tot scoren, met een puntendeling al gevolg. RKAVV-doelman Mike Ten Kroode werd vooraf gehuldigd vanwege het spelen van zijn tweehonderdste competitiewedstrijd in RKAVV 1.
   
  Een hoge uitslag zal vooraf niemand verwacht hebben. RKAVV (9 tegendoelpunten) en Be Quick (10 tegendoelpunten) hebben de minste tegendoelpunten van de vierde divisie. Tel daarbij op dat in de vorige drie ontmoetingen het tweemaal uitdraaide op een doelpuntloze remise en √©√©nmaal RKAVV 0-1 won. Een doelpuntenspektakel leek onwaarschijnlijk, maar toch kwam RKAVV in de eerste helft meerdere keren in scoringspositie. In de openingsfase was Tristan Croes tweemaal gevaarlijk met zijn hoofd en later probeerden Xavier Akinrinbola en Tom Plezier het met een schot op doel, maar zij zagen doelman Smit hun inzet keren. 
   
  Smit moest ook aan de bak na een fraaie solo van Zakaria Amrani op de achterlijn. Hij passeerde met mooie acties drie verdedigers, maar stuitte vervolgens op de Groningse doelman. Be Quick kwam sporadisch voor het Leidschendamse doel, maar jubilaris Ten Kroode werd nauwelijks echt getest.
   
  Ook na rust probeerde RKAVV een treffer te forceren, al ging dit in het tweede bedrijf wat moeizamer dan voor de pauze. Daarnaast speelde Be Quick ook zeker geen onverdienstelijke wedstrijd. Tom Plezier en Edwin Agyare hadden RKAVV aan de leiding kunnen brengen, maar zij wisten hun kansen niet te verzilveren. RKAVV kwam in de slotfase nog goed weg nadat een Be Quick-inzet via de binnenkant van de paal weer uit het doel stuiterde. Een winnaar kwam er dus opnieuw niet, evenals doelpunten.
   
  Volgende week speelt RKAVV de derby bij tegen HBS. Deze confrontatie tussen de nummer 1 en 2 zal een kraker van jewelste worden! 

rfwbs-sliderfwbs-slide