• Op Sportpark De Molenwei speelde RKAVV met 1-1 gelijk tegen de directe concurrent. Alle doelpunten vielen in de eerste helft.

    Een droog grasveld en warm weer, omstandigheden waar vooral RKAVV last van had. En uiteraard de spanning bij beide teams, immers de winnaar van deze wedstrijd zou zich definitief veilig spelen in de vierde divisie.

    De wedstrijd begon met wat plaagstootjes van beide teams. Eerst een lage schuiver van de thuisploeg en hierna schoten van Tyron Oosting en Edwin Agyare. Het was Heerjansdam dat in de tiende minuut op een 1-0 voorsprong kwam door toedoen van Lars Brinkman. Kort na deze openingstreffer kwam RKAVV bijna op gelijke hoogte door Remco Overdevest, maar de goalie van Heerjansdam kon zijn schot ternauwernood verwerken tot een corner. Hierna had Heerjansdam tot twee keer toe de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen door toedoen van Milan van den Berg. Eerst een laag schot dat maar net voorlangs ging en daarna in een counter waarbij de bol eerst over doelman Mike ten Kroode werd gestift en vervolgens maar net in het zijnet werd geschoten. RKAVV kreeg hierna twee kansen, maar deze waren een prooi voor de keeper van de thuisploeg. In de 38ste minuut was daar dan toch de gelijkmaker (1-1) van aanvoerder Robin Steffens die de bal uit een corner binnen schoot. Net voor rust had RKAVV de kans om op voorsprong te komen bij een uitbraak van Nick Gardenier, echter de verdedigers van Heerjansdam konden de bal net wegtikken.

    Na rust hetzelfde spelbeeld, waarbij de mannen van Peter Klomp iets gevaarlijker waren dan de thuisploeg. Het aantal kansen voor beide teams was wel minder dan in de eerste helft, deels veroorzaakt door spanning om niet te willen verliezen en deels door de vele overtredingen op het middenveld. De scheidsrechter gaf hierbij een gele kaart aan Khashayar Saeb van RKAVV en twee gele kaarten (en dus rood) aan de ingevallen Davy Mierop van Heerjansdam. Na de rode kaart werd de thuisploeg op eigen helft geduwd door RKAVV, echter het doelpunt viel maar niet. In blessuretijd meende RKAVV recht te hebben op een strafschop, maar de scheidsrechter vond de overtreding te licht om dit te bestraffen met een penalty.

rfwbs-sliderfwbs-slide