• RKAVV houdt opnieuw de nul en wint ook van VOC

  RKAVV heeft de laatste thuiswedstrijd van 2022 winnend afgesloten. Tegen het Rotterdamse VOC speelden de Leidschendammers geen hoogstaand voetbal, maar het bleek wel genoeg voor de negende overwinning van het seizoen en alweer de achtste clean sheet. 
   
  Op een bijzonder koude Kastelenring begonnen beide ploegen vrij slordig aan de wedstrijd. RKAVV had veel balverlies en VOC deed daar vervolgens vrij weinig mee. Toch kwam RKAVV vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na een fijne dieptepass van Zakaria Amrani stoomde Yani Bouras richting het doel. De spits rondde fraai af en zette na veertien minuten de 1-0 op het scorebord. De wedstrijd werd er na de openingstreffer echter niet beter op. Kansen vielen er tot aan de rust dan ook niet te noteren. 
   
  In de rust moet Maurizio Ceccucci noodgedwongen wisselen. Justin van Rijswijk kon niet verder en dus kwam na de pauze Nick Gardenier binnen de lijnen. RKAVV kwam in de tweede helft een stuk beter voor de dag, dan tijdens het eerste bedrijf. Het had direct veel meer drang naar voren en was een stuk minder slordig. Na zes minuten dribbelde Jubilee Djan het vijandelijke strafschopgebied in, daar werd hij naar de grond gewerkt waarna RKAVV een penalty kreeg. Xavier Akinrinbola schoot de strafschop feilloos binnen: 2-0. 
   
  In de tweede helft kreeg RKAVV ook wat meer kansen dan voor rust. Zo mocht Yani Bouras alleen op doelman Te Duits af, maar stuitte hij op de goalie. Ook invaller Sebastian Haarlemmer kreeg, nadat hij zelf de bal had veroverd, een vrije schietkans, maar zijn inzet vloog naast het doel. VOC was niet bij machte om RKAVV in de slotfase in de problemen te brengen. Doelman Ten Kroode moest zich nog wel eenmaal strekken om een schot van afstand uit het doel te tikken, maar zijn achtste cleen sheet van het seizoen kwam niet meer in gevaar.
   
  Foto's onder: Nick in actie (Hans van der Valk)
  Pupil van de week Rixiano toegesproken door Maurizio
  Paal 13 in voorbereiding op de veiling
  En de winnaar van de Pool: Ton Gruson!

  Loterij:
  542 Bacardi
  418 Villa Massa
  157 Schmirnoff
  105 en 338 Liquorccini
  159, 361, 561, 142, 117, 375, 101 voetbalboek, uitzoeken achter de bar.

rfwbs-sliderfwbs-slide