• RKAVV in oefenduel te sterk voor RKDEO

    RKDEO en RKAVV speelden zaterdag 6 juli in Nootdorp, ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen, een oefenduel tegen elkaar. Het Nootdorpse RKDEO komt komend seizoen wederom uit in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. Ze zijn ingedeeld in 1B, met regioploegen DSO, HVV, FC Skillz, Sportclub Monster, VELO, VUC, Voorschoten’97 en Wippolder als tegenstander. Het Leidschendamse RKAVV speelt een niveau hoger en komt komend seizoen uit in de 4e Divisie B (oude Hoofdklasse). RKAVV komt hierin onder andere Forum Sport, HBS en Westlandia tegen.

    Zaterdag 6 juli dus RKDEO – RKAVV. Na een kwartier spelen waren er nog weinig opwindende zaken te noemen. En dus met een 0-0 tussenstand tot gevolg. Na een wat aarzelend begin, kwam RKDEO steeds beter in de wedstrijd. Na ruim twintig minuten viel de eerste kans voor de thuisploeg te noteren. Na een goede actie van Dylan Boapeah, kon Guus Steerneman inschieten. Maar zijn inzet ging hoog over het doel van de RKAVV-goalie. Bij rust was de stand nog altijd 0-0.

    Een kleine tien minuten na rust leek RKDEO op voorsprong te komen. Tommy Simonis draaide de bal vanaf links over de RKAVV verdediging heen en bij de tweede paal had Ishaan Makhanlal de bal voor het intikken. Maar zijn inzet ging net naast: 0-0. Kort hierna ging een schot van Nitesh Changoer (RKDEO) net voorlangs. In de 73e minuut was het wel raak, alleen aan de andere kant van het veld. Een schot vanaf de rand van het strafschopgebied was goed genoeg voor de openingstreffer van Mert Igdeli: 0-1. In het restant van het duel kreeg RKDEO nog wel wat kansen, maar hier werd veel te slordig mee omgegaan. In de laatste minuut van de wedstrijd was het Remco Overdevest die de eindstand op 0-2 in het voordeel van de gasten bracht.

rfwbs-sliderfwbs-slide