• Dinsdag 14 september speelden de jongens van RKAVV JO9-1 een oefenduel bij (betaald voetbal vereniging) SPARTA. Na de indrukwekkende winst van de JO9-1 in het sterk bezette toernooi bij Alphense Boys, een mooie nieuwe uitdaging voor de jongens.

  Nathan Rutjes
  De JO9 van SPARTA wordt getraind en gecoacht door de immer positieve ex-prof Nathan Rutjes. Hij laat zijn team normaal gesproken alleen spelen tegen JO10 teams (afgelopen weekend bijvoorbeeld in de competitie gewonnen van Excelsior JO10-1), maar na een persoonlijk berichtje van RKAVV trainer Cristiaan Hazebroek via Instagram, wilde Nathan wel voor één keer een uitzondering maken en de uitdaging vanuit Leidschendam aan gaan.

  Uitdaging
  En een uitdaging werd het op het mooie trainingscomplex van SPARTA. De JO9-1 van RKAVV schoot namelijk uit de startblokken. Met flitsende aanvallen, mooie individuele acties en goed gedisciplineerd voetbal stond het na 10 minuten 1-4 voor de gasten! Maar SPARTA is natuurlijk niet voor niks een grote club uit het betaald voetbal. Waar tegenstanders van lager kaliber vaak het hoofd al laten hangen na zo’n achterstand rechtte de JO9 van SPARTA de schouders en gooide er een (fysieke) schep bovenop. In deze leeftijd is er geen scheidsrechter en mogen (moeten) de jongens het zelf uitzoeken qua regels. Denk aan het oude pleintjesvoetbal.

  Pleintjesvoetbal
  Een bal is pas uit als de jongen met de grootste mond dit zegt, of als de bal niet meer bespeelbaar is. Duwen en trekken is toegestaan totdat anders wordt besloten op het veld en waarom zou je de bal als ‘’vliegende keep’ niet halverwege de helft mogen pakken? Overdonderd door het nieuwe vaatje waaruit de Rotterdammers tapten moest RKAVV terug. Maar niet zonder strijd. Met net zoveel passie vochten de jongens van de JO9-1 terug. Zonder dat de wedstrijd ooit gemeen werd ontspon zich een boeiende, maar rommelige wedstrijd, waarin er met krachten gesmeten werd.

  Gelijk op
  Het bleef lang gelijk op gaan, waarbij de Spartanen net wat beter met hun kansen omgingen dan de jongens uit Leidschendam. Na driekwart van de wedstrijd stond het enigszins onnodig 8-6, maar was alles nog mogelijk. Helaas bleek het fysieke spel en hoge tempo op het zware grasveld in het laatste kwartje net teveel voor RKAVV. Met een fantastisch opgeheven hoofd stond uiteindelijk een eindstand van 10-6 op het bord. Wat een mooie, leerzame en leuke wedstrijd. En wat goed dat de jongens van de JO9-1 voetballend gezien zeker niet de mindere van hun Spartaanse leeftijdsgenootjes bleken.

  Insta-coach
  Een topprestatie waar ook Nathan Rutjes alleen maar complimenten voor over had. Het was dan ook geen verrassing dat hij aan de boys uit Leidschendam vroeg of hij alsjeblieft met hen op de foto mocht. Dus wie weet dat er binnenkort een mooie revanche in zit. Laat dat maar aan de moderne, ‘Insta-coach’ Cristiaan over!

rfwbs-sliderfwbs-slide