• RKAVV klimt naar plaats drie na ruime zege op VKW

RKAVV blijft dankzij een 4-1 zege op hekkensluiter VKW volledig meedoen in de titelrace van de vierde divisie. In november verspeelde RKAVV in Westerbork de periodetitel tegen VKW, in Leidschendam ging het scoren een stuk makkelijker.

Waar het RKAVV in de heenwedstrijd maar niet wilde lukken om de Drentse muur te slechten, lukte dat nu al binnen zeven minuten. Na een fraaie actie van Nick Gardenier werd Remco Overdevest naar de grond gewerkt in het strafschopgebied. Hierna mocht Zakaria Amrani vanaf de stip aanleggen en hij schoot feilloos de 1-0 in de bovenhoek. RKAVV domineerde de wedstrijd en had ontzettend veel balbezit. Het liet echter na om de marge te verdubbelen. Zo kwam Remco Overdevest tussen een te zachte terugspeelbal van Thijs Uineken, maar zijn inzet was te zacht om doel te treffen.

Hoewel RKAVV totaal niet in de problemen kwam, moest het waken voor een counter van VKW. Toch kwamen de gasten op slag van rust langszij. Een harde vrije trap werd in eerste en tweede instantie gekeerd door doelman Mike Ten Kroode maar een derde rebound werd alsnog het doel ingewerkt door Roy Hutter. RKAVV leek even van slag want nog voor de theepauze kreeg VKW nog een grote kans om zelfs op voorsprong te komen. Anjo Willems mocht alleen op doelman Ten Kroode af, maar de minst gepasseerde doelman van de vierde divisie bracht knap redding.

Ook na rust was het RKAVV dat de bal had en voor eenrichtingsverkeer richting het VKW-doel zorgde. De Drenten begonnen al vroeg met het spel vertragen, maar RKAVV liet zich niet van de wijs brengen. Na ruim een uur spelen kwamen de rood-witten weer op voorsprong. Nick Gardenier werd de diepte ingestuurd waarna hij de bal op een presenteerblaadje aan Remco Overdevest gaf. Overdevest stuitte op doelman Mulder, maar Zakaria Amrani kreeg een herkansing en rondde uiteindelijk zeer knap af: 2-1.

Een kleine tien minuten later verschafte Asim Metin RKAVV nog wat meer lucht. Hij zette met een rake kopbal de 3-1 op het scorebord. RKAVV bleef gas geven en creƫerde nog meer kansen. In de slotfase viel een vierde treffer alsnog nadat Yani Bouras door Nick Gardenier richting het doel gestuurd werd. Met een hard schot zorgde Yani Bouras voor een 4-1 stand. In de blessuretijd kregen Nick Gardenier en Bill Orifa beiden nog een grote kans om het doelsaldo op te schroeven, maar zij scoorden niet meer.

De JACKPOT is er niet uitgegaan en staat a.s. zondag (wederom thuis dus!) tegen Heino op 50 euro.