• RKAVV klopt Alphense Boys

  RKAVV heeft op eigen veld Alphense Boys verslagen. In Leidschendam lieten de rood-witten opnieuw na om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, maar uiteindelijk stapte het dit keer wel als winnaar van het veld. De ploeg van Maurizio Ceccucci had met ruime cijfers kunnen winnen van de Alphenaren, maar uiteindelijk bleef het bij een marge van één.

  RKAVV begon goed aan de wedstrijd en opende na tien minuten de score. Na een fraaie aanval kwam de bal via Remco Overdevest bij Zakaria Amrani terecht. Amrani ontdeed zich met een mooie actie van zijn tegenstander en schoot vervolgens hard raak: 1-0. In november troffen de ploegen elkaar tweemaal. In competitieverband won Alphense Boys met 2-1, enkele dagen later won RKAVV voor de beker met 4-0. Met een vroege openingstreffer en twee aanvallend ingestelde teams, kon het zomaar weer eens een doelpuntrijke middag worden. 

  Langzaamaan kroop Alphense Boys meer uit zijn schulp en kreeg het via Sami Haouam een goede schietkans, maar die inzet ging voorlangs. Ook RKAVV werd gevaarlijk. Het maakte gretig gebruik van de ruimte die de Alphenaren achter de verdediging liet vallen. Zo kwam Hayden Bergen kwam als verliezer uit een één-op-één strijd met doelman Furtak. Ook Khashayer Saeb kwam alleen voor Furtak te staan, maar met een uiterste inspanning kon verdediger Frank van der Hoorn de bal wegtikken. 

  Ook na rust kreeg RKAVV een flink aantal grote kansen. Zo werd doelman Furtak opnieuw aan het werk gezet nadat Remco Overdevest alleen op hem afkwam. Overdevest wist Furtak te passeren maar zag zijn inzet vervolgens op de paal gaan. Twee minuten later snelde Overdevest opnieuw richting doel, ditmaal legde hij de bal panklaar voor Khashayer Saeb, maar zijn schot was niet overtuigend genoeg om Furtak te verschalken. In de tegenaanval toonde Alphense Boys zich uiterst effectief door na een Leidschendamse kansenregen zelf direct dodelijk te zijn. Sami Haouam tikte na een snelle counter de 1-1 binnen. 

  RKAVV gaf niet op en bleef dankzij de diepgang dreigend afstevenen op het doel van Alphense Boys. Doelman Furtak behoedde zijn ploeg van een nieuwe achterstand. Met nog ruim een kwartier op de klok kwam RKAVV alsnog op voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Joep Roovers, die zijn basisdebuut maakte, tikte Remco Overdevest binnen: 2-1. RKAVV bleef aandringen en kwam via Overdevest en Roovers dicht bij een derde treffer. Zo spatte een vrije trap van Joep Roovers uiteen op de lat. In de blessuretijd kreeg invaller Yani Bouras nog een enorme kans om de wedstrijd te beslissen. Hij faalde oog in oog met Furtak. Uiteindelijk hield RKAVV zonder al te veel moeite stand en haalde het drie punten binnen. 

  Tijdens het komende paasweekend staat RKAVV een dubbel programma te wachten. Zaterdag speelt het in Meppel tegen Alcides waarna het maandag SJC ontvangt. 

  Uitslag loterij:

  (Prijs gewonnen? Mail naar loterij@rkavv.nl)

    MIELE Stofzuiger Compact C1 Youngstyle Powerline
  460 Waterkoker 1800w
  142 Tickets 2x ADO Den Haag - Jong PSV (Di 19-4)
  516 Tickets 2x ADO Den Haag - Jong FC Utrecht (Zo 24-4)
  371 db JUMBO voetbal met RKAVV-logo
  484 db JUMBO voetbal met RKAVV-logo
  658 db JUMBO voetbal met RKAVV-logo
  570 Boek: De bezetting en wederopbouw van L'dam
  521 Boek: Edwin Winkels - De tranen van Messi
  324 Boek: Sjaak Polak - Even serieus
  461 Boek: Ilja Gort - Bed & Breakfast
  749 Mighty Mug PREMIUM COFFEE
  488 After Eight - Grote verpakking, 400 gram
  235 L’ATELIER Chocolade
  132 L’ATELIER Chocolade
  228 L’ATELIER Chocolade
  356 L’ATELIER Chocolade
  670 L’ATELIER Chocolade
  309 Patatje met saus naar keuze
  226 Patatje met saus naar keuze
  718 Patatje met saus naar keuze
  656 Patatje met saus naar keuze
  105 Patatje met saus naar keuze
  340 Rocketshot 0,7 ltr
  179 Flügel 10-pack 
  250 Koekie 0,7 ltr
  554 DutchDrop 0,7 ltr
  285 DutchDrop 0,7 ltr
  121 Hartevelt Jonge Jenever 1 liter
  288 Likeur: Fireman
  263 Pitcher BIER
  252 Pitcher BIER
rfwbs-sliderfwbs-slide