• RKAVV heeft de eerste nederlaag van de voorbereiding geleden. Tegen Jong ADO Den Haag, dat komend seizoen uitkomt in de derde divisie, ging het in de tweede helft onderuit. De Haagse beloften zijn al langere tijd aan het trainen en wonnen onder andere van tweededivisionisten Quick Boys en TEC. RKAVV wist dus dat het opnieuw, na eerdere wedstrijden tegen Quick (3-4 winst) en Scheveningen (3-3), een sterke tegenstander trof.

RKAVV startte niet scherp en na vijf minuten resulteerde dat in een strafschop voor ADO Den Haag. Doelman Petter van Pruijssen keerde echter de elfmetertrap van Yahya Boussakou. Twee minuten later tekende RKAVV wel voor de openingstreffer. Na een perfecte steekpass van Zakaria Amarani omspeelde Jeremy van Lochem de doelman waarna hij knap afrondde: 1-0. Het bleek het startsein voor een goede Leidschendamse fase. Na een aantal kansjes verdubbelde Hayden Bergen na twintig minuten de score. Ook Bergen profiteerde van een steekpass van Zakaria Amrani waarna de 2-0 een feit was. Kansen op 3-0 kwamen er ook, onder andere Giorgio Achterberg kreeg zo’n kans. Op slag van rust vloog een Haagse vrije trap er wel in: 2-1.

Direct na rust trok ADO Den Haag de stand weer gelijk: 2-2. Naarmate de wedstrijd vorderde werd duidelijk dat ADO Den Haag een stuk fitter is op het moment. Na een uur spelen vlogen de doelpunten er dan ook snel in. Yahya Boussakou, Lance Duijvestijn en Kilian van Mill zorgde binnen vijf minuten dat het scorebord op 2-5 stond. Vervolgens werd het voor RKAVV, dat in het eerste bedrijf prima meekwam, vooral tegenhouden. In de slotfase scoorde ADO Den Haag nog wel twee keer waarmee de eindstand op 2-7 werd bepaald.