• RKAVV heeft twee punten laten liggen. Op eigen veld had het alle recht op een overwinning tegen nummer twee Silvolde. Omdat de ploeg van Maurizio Ceccucci het naliet om de vele kansen te benutten bleef het steken op een 1-1 gelijkspel.

    In het eerste bedrijf gebeurde, op een kans voor RKAVV en Silvolde na in de eerste acht minuten, vrijwel niets. Tien minuten voor de pauze moest RKAVV-aanvoerder Robin Steffens geblesseerd afhaken. Het vuurwerk werd pas na rust ontstoken. Het startsein gaf Brandon Richardson. Zijn schot werd van richting veranderd wat een hachelijke situatie opleverde. RKAVV drong aan en kreeg een aantal goede kansen. Onder andere Remco Overdevest, die stuitte in de één-op-één met de doelman. Pas na een uur spelen viel eindelijk de openingstreffer. Karam Boukhari dribbelde op fraaie wijze langs vier spelers waarna zijn afronding eveneens subliem was. Met een schitterende treffer zette hij de 1-0 op het scorebord.

    In het vervolg kregen de Leidschendammers kans op kans en Silvolde mocht zich heel gelukkig prijzen met de onscherpe afronding van RKAVV. De aloude voetbalwet deed opnieuw zijn intreden. Als je zelf niet scoort?? De eerste keer dat Silvolde in de tweede helft een aanval hadden was het direct raak. Evert Römer kopte de 1-1 binnen. RKAVV wist dat het alleen maar een overwinning verdiende en dus werd er een extra slotoffensief ingezet. Het regende kansen voor onder andere Boukhari en Lomonaco. Doelman Olthuis groeide uit tot een held aan de zijde van Silvolde. De bal mocht er maar niet. Zelfs voor een leeg doel ging het mis in de afronding. De Achterhoekers hadden zes engeltjes op hun schouders want in blessuretijd werd de bal zelfs nog twee keer van de lijn afgehaald. 

rfwbs-sliderfwbs-slide