• RKAVV lijdt tweede nederlaag van het seizoen

Voor het eerst sinds 26 september 2021 heeft RKAVV een nederlaag geleden op eigen veld. Die eerste verliespartij in zestien maanden tijd kwam pas ver in blessuretijd tot stand. Op dat moment besliste Luca Gillot namens Purmersteijn de topper in de vierde divisie A. RKAVV voelde zich na afloop zwaar benadeeld door de arbitrage. Een gevoel dat achteraf terecht bleek te zijn na het zien van de beelden.

De wedstrijden tussen RKAVV en Purmersteijn zijn altijd aantrekkelijke affiches. Beide ploegen leggen graag mooi voetbal op de mat en zoeken vaak de oplossing naar voren toe. Purmersteijn had vooraf drie punten minder dan RKAVV, dag de koppositie deelde met HBS. Purmersteijn begon sterker aan de wedstrijd en maakte het RKAVV direct moeilijk. Na elf minuten opende Younes Oulhou de score voor de ploeg uit Purmerend: 0-1.

Pas halverwege het eerste bedrijf kroop RKAVV wat meer uit zijn schulp. Na een fraaie aanval mocht Zakaria Amrani een schot lossen, maar deze vloog hoog over. Wat volgde was een sterke fase voor RKAVV. Het kwam voetballend steeds vaker rondom het vijandige doelgebied, maar de afwerking was allesbehalve scherp. Binnen een tijdsbestek van tien minuten wist Asim Metin twee keer de bal over de ballenvanger te schieten waarna Khashayar Saeb dat ook nog eenmaal deed.

Na rust ging RKAVV verder met de druk opvoeren. Dit resulteerde na tien minuten in de gelijkmaker. Xavier Akinrinbola krulde de bal prachtig de bovenhoek in en zette daarmee de 1-1 op het scorebord. Direct na de aftrap kreeg ook Purmersteijn een grote kans. Richard Madi mocht van dichtbij op doel schieten, maar doelman Mike Ten Kroode bracht redding. In de tegenaanval kreeg RKAVV dan weer een enorme kans. Tom Plezier snelde alleen op het doel af, maar hij schoot tegen goalie Van Santen aan. RKAVV rook bloed en schakelde nog maar eens een tandje bij.

Al snel resulteerde dit in een doelpunt van Edwin Agyare, maar nadat assistent-scheidsrechter Onno Koster zijn vlag omhoog deed werd de treffer geannuleerd. Daar ging eerst een overleg met scheidsrechter Kaper aan vooraf, want Koster zou een overtreding hebben geconstateerd. Daarmee was de assistent-scheidsrechter de enige op het sportpark die dat had gezien. Op de beelden bleek achteraf dan ook niets aan de hand te zijn en dus werd RKAVV een geldig doelpunt ontnomen.

Ondanks de tumult bleef RKAVV onverstoord op zoek gaan naar een doelpunt. Een kwartier voor tijd leek die er te gaan komen nadat Asim Metin met zijn inzet de doelman had verschalkt. Op de doellijn werd de bal echter uit het doel gekopt. De Leidschendammers bleven de aanval zoeken, maar eenmaal in blessuretijd viel het doelpunt plots aan de andere kant. RKAVV was, op die ene kans van Richad Madi na, in het tweede bedrijf nauwelijks in de problemen gekomen. Toch sloeg Purmersteijn via Luca Gillot in de vierde minuut van de blessuretijd toe: 1-2.

Waar de gehele ploeg van Purmersteijn de treffer buiten het veld vierde, nam RKAVV snel de aftrap waarna Robin Steffens de bal in het doel schoot. Ook deze treffer werd geannuleerd door scheidsrechter Kaper die in de absolute slotfase van de wedstrijd ook nog twee rode kaarten uitdeelde. RKAVV-aanvaller Edwin Agyare verklaarde na afloop racistisch bejegend te zijn door Purmersteijn-verdediger Ufuk Ulker waarna er wat tumult ontstond. Arbiter Kaper gaf zowel Agyare als Ulker rood.