• RKAVV heeft na vier gelijke spelen op een rij weer eens gewonnen. De nummer drie uit de hoofdklasse versloeg op eigen veld de nummer vier Hoogeveen met 4-1. Waar RKAVV vorige week tegen titelkandidaat JOS Watergraafsmeer bleef steken op een gelijkspel, maakte de Leidschendammers met een overwinning op Hoogeveen de titelkansen van de Drentenaren nihil. Voor RKAVV is nu al tien wedstrijden ongeslagen.

  Hoogeveen beschikt over een kwalitatief zeer goede groep. Eerder al werd smaakmaker Jearl Margaritha gecontracteerd voor Almere City en ook verdediger Aron Timmerman speelt volgend seizoen in het betaald voetbal, hij stapt over naar FC Emmen. Lange tijd was Hoogeveen de gedoodverfde titelfavoriet maar inmiddels is RKAVV de ploeg van trainer Nico Haak gepasseerd op de ranglijst. In november knokte RKAVV zich in Hoogeveen naar een 2-2 gelijkspel. Destijds was het een wedstrijd om van te smullen met alles erop en eraan. Tegenwoordig is de status van RKAVV veranderd en leken de kaarten anders geschud. Dat de Drenten een goed elftal hebben werd al snel duidelijk. Binnen drie minuten hadden de bezoekers al twee goede kansen gekregen. 

  RKAVV overleefde de openingsfase en na zo’n tien minuten kroop het wat meer uit haar schulp. Het geroemde spel van RKAVV werd beter zichtbaar en de druk van Hoogeveen nam wat af. Na ruim een kwartier spelen pikte Lovette Felicia de bal op en stoomde hij alleen op doelman Borgman af. Felicia wachtte echter te lang waardoor zijn schot geblokt kon worden. Niet veel later kwam RKAVV alsnog op voorsprong. Na een fraaie actie van Zakaria Amrani kopte Peter Lomonaco de bal perfect via de binnenkant van de paal in het doel: 1-0. 

  In het vervolg leken de ploegen goed aan elkaar gewaagd en moest RKAVV-goalie Ten Kroode redding brengen op een zwabberschot van Tom Heerkes. Aan de andere kant was RKAVV op zoek naar de tweede treffer. Jedsel Markes was dichtbij het verdubbelen van de score. Hij kopte van dichtbij maar net naast. De rood-witten leken met een voorsprong te gaan rusten, maar in de slotminuut zette Kjelt Engbers met een harde uithaal de 1-1 op het scorebord. Toch was het RKAVV dat met een voorsprong aan de thee ging. Direct vanaf de aftrap werd Jedsel Markes diep gestuurd. Met een mooie voetbeweging stuurde hij Aron Timmerman het bos in en legde hij de bal perfect klaar voor Jeremy van Lochem. Van Lochem wist wel raad met de pass en tikte de 2-1 in het doel.

  Zo prettig als RKAVV de eerste helft afsloot, nog prettiger startte het aan de tweede helft. Het tweede bedrijf was pas net zestig seconden oud toen doelman Ten Kroode met zijn uittrap Lovette Felicia wegstuurde. Na mistasten van goalie Borgman promoveerde Felicia de uittrap tot een doelpunt en zat RKAVV op rozen: 3-1. Hoogeveen moest dus gaan komen de hele tweede helft. De gasten zette wel druk op het Leidschendamse doel maar dat resulteerde niet tot hele grote kansen. Pas na ruim een uur spelen viel er weer een doelpoging van Hoogeveen te noteren. De net ingevallen Sebastiaan Kleinheerenbrink schoot met zijn eerste balcontact de bal op de buitenkant van de paal. 

  Hoogeveen probeerde RKAVV steeds verder naar achter te duwen, maar de Leidschendamse achterhoede was niet van plan om iets van een krimp te geven. Met een flinke portie strijdlust werd Hoogeveen vaak al op het middenveld afgetroefd. Het valt de RKAVV-spelers te prijzen want geen enkele speler verzaakte tijdens deze wedstrijd. Uiteindelijk besliste Zakaria Amrani vijf minuten voor tijd het duel definitief. Na goed voorbereidend werk van Hayden Bergen knalde Amrani de 4-1 in het doel. Als RKAVV in de slotfase het vizier nog iets scherper had staan had die score nog hoger kunnen uitvallen. Het bleef bij 4-1 en RKAVV heeft laten zien ook tegen goede ploegen een grote uitslag neer te kunnen zetten. De rood-witten zijn weer de meestscorende ploeg uit de hoofdklasse en staat na 21 wedstrijd nog altijd op de derde plaats.

  Loterij, de winnende nummers:
  449 JBL Charge 4 t.w.v. 169 euro
  598 2 tickets ADO - Fortuna Sittard
  254 1 Liter Ketel 1
  123 Kratje Amstelbier
  694 Mighty Mug Coffee
  576 Mighty Mug Coffee
  461 Mighty Mug Coffee
  608 Milka Max

  loterij@rkavv.nl

rfwbs-sliderfwbs-slide