• Voor het eerst sinds 24 november heeft RKAVV weer eens puntverlies geleden. Aan een winstreeks van vijf wedstrijden kwam in Emmen een einde. De Leidschendammers hadden het knap lastig tegen laagvlieger vv Emmen en bleef op een lastig bespeelbaar grasveld steken op 1-1. Op die uitslag viel niets af te dingen. 

    In oktober won RKAVV met 8-5 van Emmen, toen kwamen de Emmenaren al binnen twee minuten op voorsprong. Daar hadden de Drenthen ook op deze druilerige al snel de kans op. Na anderhalve minuut kwam Sander de Grote net iets te laat inglijden om een lage voorzet van Raphael Ngendakumana te promoveren tot een doelpunt. Op het natuurgrasveld hadden dit seizoen al veel ploegen uit de top punten verspeeld, RKAVV was dus gewaarschuwd. De natte weersomstandigheden maakte het voor de Leidschendammers vrijwel onmogelijk om het mooie voetbal, waar het de laatste weken zo om geroemd wordt, op de mat te leggen. Daar kwam ook nog eens een zeer hardwerkend Emmen bij, wat het RKAVV meer dan lastig maakte. Hoewel Emmen in de openingsfase al twee grote kansen om zeep had geholpen, opende RKAVV na acht minuten de score. Nadat Zakaria Amrani de bal voor Justin van Rijswijk klaarlegde, pegelde Van Rijswijk de 0-1 in de verre hoek. 

    Na de openingstreffer leek RKAVV wat meer uit haar schulp te kruipen en kwam het vaker aan aanvallen toe. Emmen had echter haar huiswerk goed gedaan want de meest scorende ploeg uit de hoofdklasse kwam amper tot grote kansen. RKAVV had duidelijk moeite met het veld en het karakter dat Emmen toonde. De passes die normaal gesproken altijd goed op maat zijn, schoten nu vaak door bij RKAVV of waren niet nauwkeurig genoeg. Wat de Leidschendammers ook probeerde, het kreeg het maar niet onder de knie. Emmen bleef constant druk zetten en het gladde veld zorgde aan beide kanten voor onverwachte wendingen. Het resulteerde na een half uur dan ook in de gelijkmaker. Een voorzet schoot door, kwam via het been van Burak Huyuk per toeval op het been van Emmen-aanvoerder Patrick Eberhard waarna het speeltuig in het doel verdween: 1-1. Die gelijkmaker kwam niet uit de lucht vallen want ook Emmen had al een aantal flinke kansen niet benut. 

    RKAVV kon na rust het tij niet keren. Alle goede bedoelingen ten spijt, Emmen had na drie minuten in de tweede helft opnieuw twee grote kansen om zeep geholpen. RKAVV bleef in die fase met kunst- en vliegwerk overeind. Naarmate de tweede helft vorderde nam RKAVV eindelijk iets meer het initiatief. Het ging wat meer voetballen en dat creĆ«erde meer rust in het elftal. Het ging echter te vaak mis in de eindfase van een aanval. Slordige aannames, ballen die net te hard doorgleden en schoten die niet eens in de buurt van het doel kwamen. In de slotfase lukte er wel steeds meer bij RKAVV en was een winnende treffer niet uitgesloten. Lovette Felicia werd in het strafschopgebied naar de grond gewerkt, maar leidsman Kaper zag er geen strafschop in. Hij kwam tot hetzelfde besluit toen Hayden Bergen niet veel later over het been van zijn tegenstander ging. Met een aantal lange ballen in de absolute slotfase lukte het Peter Lomonaco nog bijna om RKAVV alsnog drie punten te bezorgen. Dat feestje ging echter niet door en dus dropen de Leidschendammers teleurgesteld af, terwijl Emmen de puntendeling vierde als een overwinning. 

    Voor RKAVV pakte de resultaten op de andere velden niet slecht uit. Het zag concurrent Hollandia ook gelijkspelen op bezoek bij HBS en de voornaamste concurrent in de tweede periode JOS Watergraafsmeer verloor verrassend bij de rode lantaarndrager VOC. Hierdoor blijft RKAVV koploper in de tweede periode. 

rfwbs-sliderfwbs-slide