• RKAVV heeft zich ten koste van VUC geplaatst voor de kwartfinale van de Sir Winston Cup. Op eigen veld rekende het voor de tweede keer dit toernooi af met de ‘pinguïns’. Een bijzonder jong RKAVV kreeg ontzettend veel kansen maar spaarde VUC door slechts tweemaal te scoren. 

    In de groepsfase van het toernooi troffen de ploegen elkaar ook al. Toen won RKAVV moeizaam met 1-0. Desalniettemin startte Maurizio Ceccucci met vier wijzigingen in zijn basisploeg. Sommige sterkhouders kregen rust en talenten kregen deze avond de kans om hun kunsten te vertonen. Al snel nam RKAVV het initiatief en was er een duidelijk overwicht. Justin van Rijswijk leek met een harde uithaal te scoren maar een fraaie redding van doelman Lakwijk voorkwam dat. Ook Gino Bergwerff was dicht bij de openingstreffer, zijn harde schot belandde in het zijnet. RKAVV klopte nadrukkelijk op de Haagse deur welke na ruim een half uur dan eindelijk openging. Na een fraaie combinatie tussen Jeremy van Lochem en Rico de Boer rondde laatstgenoemde af: 1-0. Op slag van rust kreeg Van Lochem uit een voorzet van Edon Fetahi een goede mogelijkheid om zelf ook te scoren, hij kopte echter naast. 

    Ook na rust kreeg RKAVV veel kansen. Hayden Bergen zorgde met zijn snelheid voor veel dreiging, maar de Leidschendammers gingen niet zuiver genoeg om met de hoeveelheid kansen die het kreeg. Met eerstejaars senioren Jelle Halsema, Tim Tetteroo en Joep Roovers binnen de lijnen hield het druk op het vijandelijke doel. Een tweede treffer wilde echter maar niet vallen. Daardoor bleef VUC lang in de wedstrijd, ondanks dat RKAVV tal van kansen kreeg. Zo af en toe leek VUC dreigend te worden vanuit een omschakeling, maar doelman Ten Kroode was goed bij de les en trad telkens op tijd op. Met nog zes minuten op de klok werd het duel dan toch eindelijk beslist. Na een fraaie actie van Jeremy van Lochem bracht Tim Tetteroo de eindstand op 2-0. 

    Meer foto's op: https://haaglandenvoetbal.nl/2020/03/11/sir-winston-cup-rkavv-naar-kwartfinale-sir-winston-cup-na-zege-op-vuc/

rfwbs-sliderfwbs-slide