• Zondag 1 maart. De afgelopen weken stond deze datum bij veel RKAVV-ers omcirkeld in de agenda. De afgelopen weken had het er namelijk alle schijn van dat op deze dag de grote climax van de twee periode plaats zou vinden. Lang leek het erop dat RKAVV in een onderling duel met de enige overgebleven concurrent JOS Watergraafsmeer zou gaan uitmaken wie een plaats in de nacompetitie kon gaan veiligstellen. Het puntverlies dat RKAVV vorige week leed tegen Alphense Boys gooide echter roet in het eten en dus kon het treffen met JOS, dat in verliespunten de koploper is, worden gezien als een regulier competitieduel.

  JOS Watergraafsmeer beschikt over een kwalitatief zeer goede selectie. Niet gek dus dat de Amsterdammers, indien het de twee inhaalduels wint, de ranglijst aanvoert in de hoofdklasse. Een geduchte tegenstander dus voor RKAVV. Dat de gasten over kwaliteit beschikken werd al snel duidelijk. JOS kwam zeer sterk uit de startblokken en had na vijf minuten al twee grote kansen om zeep geholpen. Niet veel later leken de Amsterdammers ook op voorsprong te komen, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Na een klein kwartier begon RKAVV van zich af te bijten en kregen ook de rood-witten een eerste scoringskans. Na een mooie combinatie werd de inzet van Jedsel Markes van de doellijn af gegleden. Vier minuten later opende RKAVV alsnog de score. Na een mooie actie van Lovette Felicia haalde de buitenspeler verwoestend uit en zag hij de bal perfect in de kruising eindigen: 1-0. 

  RKAVV kreeg dankzij de voorsprong meer vertrouwen en kreeg zodoende ook meer grip op JOS. Waar de Noord-Hollanders in de openingsfase een aantal kansen kregen, werd JOS na de openingstreffer nauwelijks meer echt gevaarlijk. Ook RKAVV creëerde niet bijzonder veel mogelijkheden, maar omdat de ploegen aan elkaar gewaagd waren was het alsnog een vermakelijke pot voetbal. RKAVV hoopte met een voorsprong aan de thee te kunnen gaan maar met nog vier minuten tot de pauze trok JOS de stand gelijk. Tim Plemper was het eindstation van een mooie aanval en hij zette de 1-1 op het scorebord. 

  Waar JOS in het eerste bedrijf voortvarend van start ging, was het nu RKAVV dat sterk begon aan de tweede helft. Met veel druk naar voren bracht het de defensie van JOS in de verdrukking. Al snel had Zakaria Amrani de 2-1 op zijn schoen nadat hij zichzelf in schietpositie had gebracht.  Zijn schot ging echter over en dus bleef het 1-1. Na een kleine, korte Leidschendamse storm ging deze weer liggen en golfde het spel op en neer. Ook na de theepauze vielen er niet bijzonder veel kansen te noteren, maar was het voor de toeschouwers allesbehalve saai. Zij zagen twee goed voetballende ploegen aan het werk die allebei wilde aanvallen. In de slotfase kreeg RKAVV wel de beste kansen om alsnog met drie punten van het veld af te stappen. Na een mooie combinatie met Rico de Boer schoot Lovette Felica op de vuisten van doelman De Jong. De goalie moest in de laatste fase een aantal keer optreden om één punt voor zijn ploeg veilig te stellen. Een resultaat wat in principe een terechte uitslag is. RKAVV klimt met het punt naar plaats drie. Voor de ploeg van Maurizio Ceccucci is het zaak om in de resterende tien wedstrijden alles te geven. Daarna zal RKAVV zien of het seizoen nog verlengd mag worden. Volgende week vindt er opnieuw een topper plaats op De Kastelenring. Dan komt nummer vier Hoogeveen op bezoek in Leidschendam. 

  Loterij:
  656 JBL Charge 4 t.w.v. 169 euro (Volgende week tegen Hoogeveen weer in de loterij)
  287 Mighty Mug Coffee Malaga
  564 1L Hooghoudt Wodka
  384 Milka Max
  436 0,7 Limoncello
  181 JUMBO Kadokaart 10 euro
  146 Milka Max
  274 Mighty Mug Coffee Manhattan
  590 Milka Max
  198 Mighty Mug Coffee Milano https://mightymugcoffee.com/
  Gewonnen? Mail naar loterij@rkavv.nl

  Foto onder: Winnaar Patrick met de JBL Charge 4. "Mooi voor in de kleedkamer bij 2" was zijn reactie. Veel plezier er mee Pat!
  Volgende week doen we weer zo'n JBL in de loterij.

rfwbs-sliderfwbs-slide