• RKAVV O23-1 te sterk voor Legmeervogels

  Een Wedstrijd Vol Emotie en Prachtige Doelpunten
   
  Afgelopen zaterdag speelde RKAVV O23-1 hun tweede thuiswedstrijd tegen Legmeervogels O23-1 uit Aalsmeer. Beide teams hadden vorige week verloren, dus er stond veel op het spel - eerherstel voor beide teams en een kans voor RKAVV om zich te mengen in de top van de ranglijst. Voor aanvang  van de wedstrijd, werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de broer van assistent-trainer Majid Darazzi, die helaas na een kort ziekbed deze week was overleden. Het was een ontroerend moment van saamhorigheid en respect, niet het enige moment dat de hele ploeg hun steun betuigde aan Darazzi.
   
  Terugkeer van Spelers: Een Krachtig Begin
   
  RKAVV verwelkomde enkele spelers terug van langere blessures en schorsingen, waaronder Stijn Lensen, Yassine Bachar en Jesper van Pruijssen. Ook Bryan Richardson zat weer bij de selectie, die ondanks een breuk in de duim toch kon spelen. Het team begon de wedstrijd met krachtig en dominant spel en al binnen het kwartier leidde dit tot een prachtige openingstreffer. Zizito Baptista de Pina krulde de bal schitterend in de rechterbovenhoek en bracht de stand op 1-0. Dit doelpunt werd aan de zijlijn gevierd door de hele ploeg, samen met assistent-trainer Darazzi, als een emotioneel gebaar van troost. Hulde.
   
  Gemiste Kansen en Veldoverwicht:
   
  Hoewel RKAVV kansen bleef creëren, onder andere voor Jeffrey Bolleboom en Bink Schrier, lukte het niet om verder afstand te nemen van Legmeervogels. Het veldoverwicht verdiende meer dan slechts één doelpunt, maar het bleef bij 1-0.
   
  Tweede Helft: Meer Creativiteit en Dreiging
   
  In de tweede helft bracht coach Curtis Martels Yassine Bachar in voor de altijd hardwerkende Boy Hoevenaar, wat nog meer creativiteit toevoegde aan het spel van RKAVV. Khalid Kada leek vanaf 25 meter te scoren met een schot dat de onderkant van de lat raakte, maar de scheidsrechter oordeelde dat de bal niet over de lijn was.
   
  Spanning en Laat Doelpunt:
   
  De spanning bleef hoog, want RKAVV bleef kansen creëren maar weigerde afstand te nemen. Het is bekend dat als je kansen mist, het gevaar aan de andere kant op de loer ligt. Bij een zeldzame uitbraak van Legmeervogels ging de bal maar net voorlangs het doel van Donny van de Helm, wat door coach Martels werd gezien als een waarschuwing. Dit leidde tot drie wissels: Stijn Lensen, Jesper van Pruijssen en Floyd van Ommeren werden ingebracht om de rust terug te brengen in het spel van RKAVV. Dit herstelde duidelijk het overwicht van de eerste zeventig minuten.
   
  Laatste Minuut Pareltje:
   
  Uiteindelijk, in de laatste minuut, werd een mooie aanval opgezet en afgerond door Tomas Palma da Horta. Een prachtig staaltje tiki-taka voetbal zorgde voor een schitterend doelpunt, wat de overwinning met 2-0 bezegelde.
   
  Onder het toeziend oog van hoofdtrainer Peter Klomp lieten met name Thom Riemen en Daan van Gaalen zich gelden. De laatste, samen met Zezito Baptista de Pina, Bryan Richardson en Tomas Palma da Horta lijken nadrukkelijk te solliciteren naar een kans in het vlaggenschip van RKAVV.
   
  Volgende Uitdaging: Jodan Boys
   
  Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Jodan Boys. Na deze overwinning zal RKAVV O23-1 vastberaden zijn om hun vorm voort te zetten en zich te nestelen tussen de bovenste ploegen. Het resultaat en saamhorigheid van deze wedstrijd zal ongetwijfeld dienen als extra motivatie voor het team om te blijven presteren.

rfwbs-sliderfwbs-slide