• RKAVV pakt drie zeer belangrijke punten

    Op de Kastelenring boog RKAVV tegen Capelle een 0-1 achterstand om in een terechte 2-1 overwinning en deed het goede zaken op de ranglijst.

    Voorafgaand aan de wedstrijd werd goalie Mike ten Kroode gehuldigd vanwege zijn 250ste (!!) wedstrijd in de hoofdmacht van RKAVV. De wedstrijd begon met twee aftastende teams. Pas in de 13e minuut was er een eerste wapenfeit toen aanvoerder Robin Steffens de bal in de handen van de keeper van Capelle kopte. Kort daarna was Capelle gevaarlijk met een vrije trap, echter Mike ten Kroode redde bekwaam. In de resterende eerste helft was het vooral RKAVV die voldoende kansen had op de openingstreffer, echter de schoten waren te zwak en daardoor een makkelijke prooi voor de keeper van Capelle. Net voor het rustsignaal was er wederom een kans voor Edwin Agyare van RKAVV, echter zijn lob stuiterde langs de verkeerde kant van de paal.

    Na rust voerde RKAVV het tempo op en binnen tien minuten twee mogelijkheden: eerst belandde een vlammend schot van Xavier Akinrinbola via de keeper op de lat en meteen daarna verwerkte de keeper een geplaatst schot van Nick Gardenier tot een corner. Het wachten was op een doelpunt van de thuisploeg, echter het was Capelle die op voorsprong kwam. Een geblokt schot kwam in de voeten terecht van Ryan Purvis die de 0-1 binnenschoot. RKAVV stroopte hierna de mouwen op en duwde de tegenstander verder terug op eigen helft. In de 75ste minuut was daar dan de bevrijdende 1-1: een voorzet van Dion Hooi vanaf links belandde in de voeten van Edwin Agyare die de bal langs de keeper schoot. De mannen van Peter Klomp wisten dat er gewonnen moest worden en gingen op jacht naar meer. Tien minuten voor tijd was het topscoorder Remco Overdevest die de bal vanaf links oppikte en hard op doel schoot. Hierbij werd de bal van richting veranderd, waardoor de keeper verrast werd (2-1). Hierna verdedigde RKAVV de voorsprong en speelde het de wedstrijd beheerst uit.

    Door deze overwinning klom RKAVV naar de 10e plaats op de ranglijst.

rfwbs-sliderfwbs-slide