• RKAVV schiet weinig op met een gelijkspel

    Op de Kastelenring had RKAVV kansen genoeg om de overwinning veilig te stellen. Uiteindelijk moesten de mannen van Peter Klomp genoegen nemen met een remise (2-2).

    RKAVV startte sterk aan de wedstrijd tegen Poortugaal. In de 10e minuut brak Dion Hooi door op links en gaf een prima voorzet op de inkomende Remco Overdevest die de bal recht op de keeper kopte. De rebound werd door Nick Gardenier op de paal geschoten. Dezelfde Nick Gardenier kwam nog geen 5 minuten daarna oog in oog met de keeper, echter deze verkleinde zijn doel en maakte een prima redding. In de 28e minuut kwam Poortugaal volledig tegen de verhoudingen in op een voorsprong (0-1). Na een aanval vanaf links kwam de bal in de voeten van Sven Breukhoven die vrij kon inschieten vanaf de rand van het strafschopgebied. De bal werd nog getoucheerd door Mike ten Kroode, echter stuiterde nog wel via de paal in het doel. De Leidschendammers kwamen op slag van rust op gelijke hoogte (1-1). Nick Gardenier dribbelde vanaf links het strafschopgebied in en bracht Yani Bouras in stelling om de gelijkmaker in te tikken.

    Na rust kwam RKAVV binnen 10 minuten op een 2-1 voorsprong. In een vol strafschopgebied kreeg Remco Overdevest de bal in zijn voeten, kapte de tegenstander uit en schoot beheerst binnen met links. Kort hierna brak Bradley el Idrissi vanaf links door en rondde beheerst af (2-2). Een kwartier voor tijd schoot Remco Overdevest de bal in het zijnet uit een voorzet van Xavier Akinrinbola. In de tegenaanval kreeg Poortugaal een enorme kans, echter Mike ten Kroode verrichtte een prachtige redding. In de slotminuut eenzelfde situatie: een schot van Xavier Akinrinbola werd goed gepakt door de keeper van Poortugaal en in de daaropvolgende aanval hield Mike ten Kroode zijn team op de been met een prachtig reflex.

    Kortom een zeer spannende wedstrijd. Volgende week zondag gaat RKAVV op bezoek bij HBS.

rfwbs-sliderfwbs-slide