• RKAVV is er voor de tweede keer op een rij niet in geslaagd om te winnen van een laagvlieger. Twee weken geleden liep de ploeg van trainer Maurizio Ceccucci al averij op in Emmen, vandaag kwamen de Leidschendammers niet langs rode lantaarndrager VOC. In Rotterdam was vanwege de wind goed voetbal onmogelijk en dus kende RKAVV geen gemakkelijke middag.

    VOC had na de winterstop van de drie wedstrijden al twee keer gewonnen. Dat deden de Rotterdamers tegen koploper JOS Watergraafsmeer en hoogvlieger Alphense Boys. RKAVV was dus gewaarschuwd voor de in goede vorm verkerende thuisploeg. Daarbij opgeteld kon RKAVV niet vanaf de aftrap beschikken over Robin Steffens, Zakaria Amrani, Rico de Boer en Riemer Bovet. Zij waren allen niet fit genoeg voor negentig minuten. 

    RKAVV begon het duel met flinke tegenwind. Al snel werd duidelijk dat tijdens de eerste 45 minuten het vrijwel onmogelijk was om mooi opgezette aanvallen te bekokstoven. Toch kreeg RKAVV zo nu en dan een paar kansen. Na een fraaie combinatie was het vervolgens Jeremy van Lochem die zijn schot geblokt zag worden. VOC probeerde het vooral met lange ballen, welke al snel gedragen werden door de meewind die VOC had. Daarmee stichtte de thuisploeg niet echt gevaar. Wel kreeg Wouter van der Loo namens de gastheren een enorme mogelijkheid om de score te openen. Nadat Peter Lomonaco uitgleed ging Van Der Loo alleen op doelman Mike Ten Kroode af. Ten Kroode wachtte echter goed en bracht knap redding. Op slag van rust had RKAVV een levensgrote kans om toch tot een doelpunt te komen in de eerste helft. Remco Overdevest zette Lovette Felicia alleen voor de keeper. Felicia omspeelde de goalie maar schoot de bal vervolgens op de paal. 

    Toen RKAVV na rust de wind mee kreeg, zette het VOC al snel onder druk. Het zorgde enige tijd voor eenrichtingsverkeer maar tot echte kansen kwam RKAVV nauwelijks. Pas toen na twintig minuten Zakaria Amrani binnen de lijnen kwam ontstonden er kansen voor RKAVV. Zo werd een corner van Amrani van de lijn afgehaald en moest doelman Van Hees tot het uiterste gaan om een schot van Lovette Felicia over het doel heen te tikken. Ook een vrije trap van Justin van Rijswijk ging maar millimeters naast het doel. RKAVV wilde winnen en liep steeds meer naar voren. Daardoor ontstond er in de slotfase ook ruimte voor VOC dat nog een aantal keer gevaarlijk omschakelde. Mike Ten Kroode bracht tweemaal goed redding. Gescoord werd er echter niet meer en dus stapte RKAVV met een teleurstellend resultaat van het veld af.

    RKAVV had zich in Rotterdam een uitstekende uitgangspositie in de tweede periode kunnen verschaffen. De Leidschendammers staan nog altijd bovenaan in dat klassement en wanneer het de komende wedstrijden tegen Alphense Boys en JOS Watergraafsmeer winnend afsluit is RKAVV alsnog periodekampioen. Beide wedstrijden zijn op De Kastelenring waar RKAVV haar laatste zeven wedstrijden winnend afsloot. Nog twee finales zoals trainer Ceccucci het beaamde. Op naar een mooie climax! 

rfwbs-sliderfwbs-slide