• Voor het eerst sinds 8 september heeft RKAVV op eigen veld niet weten te winnen. Tegen Alphense Boys kwamen de Leidschendammers niet verder dan een 2-2 gelijkspel nadat RKAVV tweemaal achter had gestaan. Bij een overwinning had RKAVV volgende week periodekampioen kunnen worden. Het winnen van die titel is na dit gelijkspel heel erg ver weg. Voorafgaand werd er één minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van oud-voorzitter en erelid Paul van Rede.

  RKAVV begon beroerd aan de ‘eerste van de twee finales’. Het grossierde in balverlies en het speelde gewoonweg zeer matig. Vrijwel alles ging mis bij de Leidschendammers. Al na vijf minuten wist doelman Mike Ten Kroode een vroege achterstand te voorkomen met een fraaie redding. Hoewel vooraf het belang van deze wedstrijd goed was benadrukt door de staf spatte er niets van gretigheid af bij RKAVV. Een driepunter tegen Alphense Boys zou ervoor zorgen dat RKAVV volgende week op eigen veld de klus kon klaren tegen de dan enig overgebleven concurrent JOS Watergraafsmeer. Dat leek in de openingsfase in ieder geval niet te zijn doorgedrongen tot de spelers van RKAVV.

  Het was dan ook niet onverdiend dat Alphense Boys na twintig minuten de leiding nam. Uit een vrije trap van Cem Sahin kon Kasper Michel volledig vrijstaand de 0-1 in het doel glijden. RKAVV was van de leg en werd overlopen door de Alphenaren. Vier minuten later leek ook de tweede treffer een feit. Deze werd echter afgekeurd wegens buitenspel. RKAVV beet vervolgens wat meer van zich af en creëerde ook een aantal kansen. Zo gleed Jeremy van Lochem een voorzet van Jedsel Markes in de handen van doelman Van de Linden. Op slag van rust had diezelfde doelman grootse moeite met een zwabberige vrije trap van Zakaria Amrani. In de rebound was Burak Huyuk er als de kippen bij om de 1-1 in het doel te werken. Een enorme opsteker voor RKAVV, dat een moeizaam eerste bedrijf achter de rug had. 

  Na de rust kwam Robin Steffens binnen de lijnen en dat had een positief effect op RKAVV. Met het inbrengen van Steffens kwam er wat meer strijdlust in de ploeg van Maurizio Ceccucci. Het spelbeeld veranderde en na de thee was het RKAVV met het initiatief en waren de rood-witten veel in de aanval. Jeremy van Lochem kreeg na een uur spelen de uitgelezen mogelijkheid om RKAVV op de zo gewenste voorsprong te brengen. Uit een voorzet van Lovette Felicia kopte Van Lochem voor leeg doel over. Een Leidschendams doelpunt hing in de lucht maar een onnauwkeurige bal op het middenveld leidde een verrassende tegentreffer in. Op aangeven van Bright-Ampong zette Cem Sahin de 1-2 op het scorebord. RKAVV kon dus weer opnieuw beginnen want het had alleen maar baat bij een overwinning. 

  Met nog twaalf minuten op de klok schoot Zakaria Amrani de gelijkmaker in het doel: 2-2. RKAVV wilde winnen en besloot om met vier aanvallers te gaan spelen. Daardoor kregen de bezoekers ook de ruimte en hield RKAVV-goalie Ten Kroode zijn ploeg op de been bij twee enorme kansen voor Alphense Boys. In de absolute slotfase kreeg ook RKAVV twee goede kansen om alsnog een reuzestap naar de periodetitel te zetten. Het mocht niet zo zijn en dus lijdt RKAVV voor de derde keer op een rij puntverlies. Volgende week sluit RKAVV, dat nog wel altijd bovenaan staat in de periode, de tweede periode af tegen JOS Watergraafsmeer. Om de kansen voor het winnen van die periode in leven te houden moet RKAVV sowieso winnen van de Amsterdammers om vervolgens af te wachten of JOS, of concurrenten Quick’20 en HBS in de twee inhaalduels nog punten verspillen. 

  Uitslag loterij:
  207 Frituurpan
  105 Twee tickets ADO - Heracles
  540 1 liter Bokma
  173 Mighty Mug - Manhattan http://www.mightymugcoffee.nl/
  133 Mighty Mug Malaga http://www.mightymugcoffee.nl/

  577 Mighty Mug Milano http://www.mightymugcoffee.nl/

rfwbs-sliderfwbs-slide